DOLAR 32,5418 0.11%
EURO 34,8431 0.02%
ALTIN 2.500,910,68
BITCOIN 20863501.07814%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:38

SABAHA KALAN SÜRE

İzmir’de bir sürrealist

ABONE OL
22 Temmuz 2019 00:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pek çoğunuzun haberi var mı bilinmez ama İzmir’de yaşayan genç ressam Meltem UZGAN resim sanatında pek çok başarılara imza atıyor. Sanatta başarılı olmanın sadece Güzel Sanatlar Fakültesinden geçmediğini kanıtlayan ressam, 12 yaşından bu yana resim yapma tutkusunu giderek geliştirmiş ve ilk olarak 2008 yılında Hülya YALÇIN özel atölyesinde eğitim alarak sanat dünyasına profesyonel anlamdaki ilk adımını atmıştır. 2010 yılında eğitimlerine Güzelyalı Kültür Merkezinde Reyhan ABACIOĞLU ile devam etmiş ve bundan sonraki süreçte Soyut ve Sürrealist çalışmalarıyla kısa sürede adından bahsettirmeyi başarmıştır.

Pek çok başarılı kişisel ve karma resim sergileri bulunan genç ressam, ilk ödülünü de 2003 yılında Balçova Belediyesinin düzenlediği Üçüncü Agamemnon Çocuk Resim Yarışmasında Üçüncülük Mansiyonu alarak kazandı. Bugüne kadar 6’sı kişisel olmak üzere 10’dan fazla karma resim sergilerine katılan ressamın 2018 yılı içinde biri Selanik diğeriyse Paris’te olmak üzere iki tane de yurtdışı karma resim sergileri bulunmaktadır.

Günümüz sanatçıları içerisinde Türk modern resim sanatının dünyaya tanıtılmasına katkıları bulunan Meltem UZGAN “En başta benden çok daha usta olan isimlere saygı duymakla birlikte 12 – 13 yıldır bu alanda belli başarılara imza attığıma inanıyorum. Eserlerimde renklerin ve farklı bir çok materyallerle elde edilmiş dokuların insanlar üzerinde bıraktığı psikolojik etkileri yer yer sürrealist figürlerle desteklemekteyim.

Bundan sonraki en büyük hayalim ise kendime ait bir atölye açarak burada kendim gibi alaylı sanatçılar yetiştirmek. Bu konuda bana gerekli destekler sağlandığı taktirde bunu başaracağımı ve Türk resim sanatına yeni alaylı ressamlar yetiştireceğimi düşünüyorum.” Bugüne kadar tüm kişisel resim sergilerini imkanları dahilinde İzmir’de gerçekleştiren Meltem UZGAN, “Önümüzdeki günlerde İstanbul’da da bir kişisel resim sergisi açmak için ön çalışmalara başladığını” belirterek sözlerini tamamladı.

Kamil HIZER / Magazinname.com

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.