DOLAR 32,6025 0.38%
EURO 34,8291 0.26%
ALTIN 2.502,790,75
BITCOIN 21018615.69419%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İnsan – Doğa İlişkisi Üzerine 4 Filmi Online Olarak İzleyebilirsiniz
  • Magazin Name
  • İnsan – Doğa İlişkisi Üzerine 4 Filmi Online Olarak İzleyebilirsiniz

İnsan – Doğa İlişkisi Üzerine 4 Filmi Online Olarak İzleyebilirsiniz

ABONE OL
11 Mart 2021 00:16
İnsan – Doğa İlişkisi Üzerine 4 Filmi Online Olarak İzleyebilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pera Müzesi Film ve Video Programları, Kristal Berraklığı sergisi kapsamında hazırladığı “Kayıp Rüzgârlar” adlı programı çevrimiçi olarak izleyiciyle buluşturuyor. Kristalin simgesel anlamlarının ötesine geçerek güncel sorunları gündeme taşıyan sergide işaret edilen insan-doğa ilişkisi bu kez, filmler aracılığıyla mercek altına alınıyor. Yirmi yılı aşkın süredir renk tonu ve ortam üzerinde deneyler yapan Caryn Cline, botanicollage tekniğiyle ürettiği 3 filmle, Belma Baş ise ilk uzun metrajlı kurmaca filmi Zefir ile seçkide yer alıyor.

Doğal ve yapayın şaşırtıcı uyumu: Botanicollage
Film yapımcısı, küratör ve öğretmen Caryn Cline, renk tonu ve ortam üzerinde deneyler yaparak, tanıdık şeyleri yabancı bağlamlarda, farklı bir bakış açısıyla izleyiciye sunuyor. İlk kez Stan Brakhage tarafından kullanılan ve kendisinin botanicollage adını verdiği teknikle sıra dışı animasyonlar yaratan Cline, normalde gözden kaçan küçük doğal objelerin film karesini doldurduğunda nasıl etkileyici formlara dönüştüğünü gözler önüne seriyor. Çiçek ve yaprak gibi organik materyalleri film şeridine yapıştırarak deneysel eserler üreten yönetmen, bitkileri tanıdık olmadığımız ortamlarda sunarak “gerçekliği tamamen değiştirmeyi” hedefliyor ve bizi bitki dünyasıyla olan ilişkimizi sorgulamaya davet ediyor. Program kapsamında, İnsan Soyu Ota Benzer, Kayıp Rüzgârlar ve Kelebek Felaketi adlı kısa filmler Pera Film izleyicileriyle buluşuyor.

Doğanın yanında her şey geçici…
Belma Baş’ın ödüllü kısa filmi Poyraz’ı tematik olarak izleyen Zefir, yönetmenin ilk uzun metraj kurmaca filmi olma özelliğini taşıyor. Çekimleri Ordu’nun Çambaşı yaylasında gerçekleştirilen film, doğanın sürekliliği ile insanın geçiciliği arasındaki karşıtlığa mercek tutuyor. 11 yaşında başına buyruk bir kız çocuğu olan Zefir’in kayıp ve ölüm gibi temalarla kurmaya çalıştığı ilişkiyi, doğayla olan karşılaşmalar paralelinde izleyiciye aktaran filmin dünya prömiyeri Toronto Film Festivali’nde yapılmıştı.

Kayıp Rüzgârlar film programı, 12 – 26 Mart tarihleri arasında Pera Müzesi web sitesi üzerinden izlenebilir.

Çevrimiçi film programı sadece Türkiye’deki izleyiciler tarafından izlenebilecektir. Film gösterimleri, aksi belirtilmediği sürece, +18 uygulamasına tabidir.

Ayrıntılı Bilgi:
Amber Eroyan / Grup 7 İletişim, aeroyan@grup7.com.tr – (0212) 292 13 13
Büşra Mutlu / Pera Müzesi, busra.mutlu@peramuzesi.org.tr  – (0212) 334 09 00

Ek: Film Detayları

Gösterim Programı:

Kayıp Rüzgârlar
12 – 26 Mart 2021

Zefir (93’)
Zephyr

İnsan Soyu Ota Benzer (12’)
All Flesh is Grass

Kayıp Rüzgârlar (3’)
Lost Winds

Kelebek Felaketi (6’)
Butterfly Disaster

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.