“Hoşça kal Sabo” adlı tiyatro oyunu prömiyer yaptı.

“Hoşça kal Sabo” adlı tiyatro oyunu prömiyer yaptı.

Gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenerek yazılan ve spritüel yöntemlerin kullanış biçimini tiye alan Devr-i Alem Oyuncuları’nın “Hoşça kal Sabo” adlı tiyatro oyunu prömiyer yaptı.

Metropol karmaşasında yalnız ve monoton bir hayat süren, hiç evlenmemiş, home-office çalışarak geçici işler yapan 40 yaşında bir kadının hikayesini konu alan oyunda kadın kahramanımız Ahsen, oyuncu olma aşkıyla yanıp tutuşmakta fakat bir türlü dişe dokunur bir rol kapamamaktadır. Sonunda kendi oynayacağı bir tiyatro oyununu kendi yazmaya karar verir. Bu süreçte anne baba travmalarından yansıyıp zamanla kendi iç sesine dönüşen gölge yanlarıyla ve sürekli sabote edilme hissiyle mücadele eder. Evdeki yaşantısından bunalan Ahsen, bu sabotajcı iç seslerden kurtulmak için new-age spiritüel akımlardan ve “oldu oldu oldu” gibi söylemlerden sık sık yardım alır. İç sesleri, Ahsen’in bilinçaltında zamanla birer yaratığa dönüşür. Yazacağı tiyatro oyunu için ilham arama süreci, Ahsen’in iç sesleriyle yüzleşerek hayatı sorgulamasına ve bağını kaybettiği dişil tarafını keşfetmesine yol açan bir bilinçaltı yolculuğuna dönüşecektir.

Oyunun yazarı ve başrol oyuncusu Simay Antep, oyunda her insanın kendi iç sesleriyle yaşadığı çatışmaları ve bunlarla baş etmek için başvurduğu spritüel yöntemleri uygulayış biçimlerini esprili bir dille ele alıyor. Yönetmen Tanya Aksu Gökdeniz ise oluşturduğu dinamik reji ile birlikte seyirciyi, kimi zaman kahkahalarla güldürüp kimi zaman duygudan duyguya geçirerek gözlerinin dolmasına sebep oluyor.

Prömiyer Tarihi: 22.11.2023 – İstanbul Tatavla Sahne

 

 

Künye:

Yazar: Simay Antep

Dramaturg: Tanya Aksu Gökdeniz

Yönetmen: Tanya Aksu Gökdeniz

Dekor Tasarımı: Yasemin Aktaş

Işık Tasarımı: Hüseyin Bakadur

Müzik: Simay Antep

Kostüm Tasarımı: Tanya Aksu Gökdeniz

 

Oyuncular:

Hasan Fehmi Gökdeniz,

Simay Antep

Sibel Yaptı

 

 

 

İletişim Bilgileri:

Devr-i Alem Oyuncuları

Telefon: 0535 683 08 17

E-posta: devrialemoyunculari@gmail.com

Bir yanıt yazın