Hisar okulları 25.yılında geleceği tartışmaya davet ediyor

Hisar okulları 25.yılında geleceği tartışmaya davet ediyor

Hisar Okulları’nın 25. Yılı onuruna düzenlediği “Hisar Konuşmaları: Geleceği Tartışmak…” konferans dizisi devam ediyor. 29 Nisan’da gerçekleşecek ikinci konferansta gelecek bu defa; gelişen teknolojiler, inovasyon ve etik değerler bakış açılarından mercek altına alınacak. “Daha Yeni Başlıyoruz: İnsan, Doğa ve Yapay Zekâ…” başlıklı konferansın konukları gazeteci Füsun Sarp Nebil, Çevre Bilimci ve Ashoka Senior Fellow Uygar Özesmi ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı olacak. Alanında uzman konuklarla birlikte; ‘Tarım toplumlarından sanayi devrimine ve bilgisayar çağına nasıl bir yolculuk yaparak geldik?’, ‘Bugün baş etmekte olduğumuz gerçeklikte yapay zekânın rolü nedir?’, ‘Deneyimlediğimiz bu hızlı değişimlerin yaşandığı süreçte, gezegenimizin sürdürülebilirliği için farklı sektörlere ve bizlere ne tür sorumlulukların düşüyor?’ sorularının yanıtları aranacak. Tartışma panelini lise öğrencilerinin yöneteceği konferans, “Açık Kaynak” yaklaşımıyla; öğrenciler, mezunlar ve ailelerin yanı sıra tüm eğitimcilere ve topluma açık olacak.

Faruk Eczacıbaşı

Berlin Teknik Üniversitesinde yükseköğrenimini tamamlayan Faruk Eczacıbaşı, 1980 yılında Eczacıbaşı Topluluğuna katıldı ve uzun yıllar topluluğun “e-dönüşüm” sürecini yönetti. Eczacıbaşı halen başkanlığını yürütmekte olduğu, Türkiye’nin endüstri dönemi sonrasına hazırlık vizyonuyla 1995 yılında kurulan Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) aracılığıyla çeşitli araştırma raporlarının hazırlanması ve bu konudaki politikaların şekillendirilmesi için çalışıyor. 1996 yılında Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını üstlenen Faruk Eczacıbaşı, halen bu görevi sürdürüyor. 2018 yılında yayınlanan “Daha Yeni Başlıyor” isimli kitabıyla teknolojik gelişmelerin getirdiklerini ve götürdüklerini inceliyor, gelecekte dünyayı iyisi ve kötüsüyle nelerin beklediğini tartışıyor.

Dr. Uygar Özesmi

Çevre Bilimci ve Ashoka Senior Fellow  Dr. Uygar Özesmi, ekolojik ve sosyal adalet için türetim ekonomisi oluşturmak üzere hayata geçirdiği Good4Trust.org’un Kurucusu ve Kışkırtıcısı. Özesmi aynı zamanda Türetim Ekonomisi Derneği’nin başkanlığını yürütüyor. Kadir Has Üniversitesi Enerji Sistemleri, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji ve Bilgi Üniversitesi İşletme bölümünde misafir öğretim üyesi olan Uygar Özesmi, Ashoka Vakfi ve ENİVA Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi. Özesmi’nin 100’den fazla bilimsel yayını, sayısız popüler makalesi, bir kitabı ve Açık Radyo’da her gün yayınlanan bir programı bulunuyor.

Füsun Sarp Nebil

Füsun Nebil İTÜ’den Nükleer Yüksek Mühendis olarak mezun olduktan sonra bilişim ve telekomünikasyon alanlarında çalıştı. 2000 yılında kurduğu turk-internet.com sitesinde telekomünikasyon ve bilişim alanlarında habercilik yapan Nebil’in EMO, Boğaziçi Mezunlar Derneği, Hukuk konulu dergi ve sitelerde teknoloji alanında makaleleri yayınlanmakta. T24 haber sitesinde 7 yıldır düzenli olarak köşe yazarlığı yapan Nebil, çeşitli derneklerde üyelik ve yöneticilik yaptı. Nebil’in “Bitcoin ve Kripto Paralar, Sistemi Yıkan Bir Araç Olabilecek mi?” isimli bir kitabı bulunuyor.

Bir yanıt yazın