Hilal Yıldız “Yangın” adlı teklisini müzikseverlerle buluşturdu

Hilal Yıldız, alternatif tınılı ilk teklisi "Yangın" ile günümüz insanının varoluşsal sancılarını ve çelişkilerini anlatıyor.

Hilal Yıldız “Yangın” adlı teklisini müzikseverlerle buluşturdu

Müziğe ve şiire tutkulu bir ailenin bireyi olarak yetişen; bu bağlamda babası vesilesiyle âşık kültürüne de hakim olan, zaman içinde Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olmasının da verdiği tecrübeyle kendi şiirlerini ve aldığı müzik eğitimlerinin yanı sıra koro deneyimleriyle edindiği tecrübelerle kendi şarkılarını yazmaya başlayan Hilal Yıldız, alternatif tınılı ilk teklisi “Yangın” ile günümüz insanının varoluşsal sancılarını ve çelişkilerini kendine özgü bir üslup ile anlatıyor!

WePlay etiketiyle, Haluk Polat prodüksiyonuyla dinleyicilerle buluşan; bu bağlamda Polat’ın uzun bir süredir devam eden oluşumu Cep Sahne’den yetişen öğrencilerin müziğine verdiği desteğin bir örneği olan “Yangın”ın sözü ve müziği Hilal Yıldız, düzenlemesi Görkem Baharoğlu imzası taşıyor. Ayrıca teklinin Şaban Karabeli yönetmenliğindeki klibi de WePlay YouTube kanalında yerini aldı.

Halen bir ortaokulda yaratıcı drama öğretmeni olarak mesleki hayatına devam eden Hilal Yıldız, Yangın’ı şu sözlerle anlatıyor: “İnsan boşluklarla dolu, çağ sessizliğe örtülmüş gürültü ve her şeye rağmen “başka”ya duyulan özlem “döngü”yü sürekli kılıyor. Umudu gerekli kılan yaşam ve umudu yok eden korku tutulmaları arasında insan kendi hüznünde boğulup yine ondan doğmalı. Çünkü her şey sende başlar ve sende son bulur. Kendi; her şeyin evi, her evin boşluğudur.”

Bir yanıt yazın