Hakikat filminin çekimlerine başlandı

Bir dönem filminin çekimlerine daha başlandı...

İmece filmin yapımcılığını üstlendiği senaryosunu Ali Şahin ve Hakan Alak’ın birlikte aldığı Şeyh Bedrettin’in hayatını anlatan “Hakikat” filmi için yönetmenlik koltuğuna Hakan Alak üstlenirken Şeyh Bedrettin rolünü hem sanatçı hem aktivist kimliği ile gönüllere taht kuran Suavi üstlenirken, Şeyh Bedrettin’in kader arkadaşları Torlak Kemal rolünü Saygın Soysal, Börlüke Mustafa rolünü de Bülent Emrah Parlak üstlenirken diğer rollerde de Elif Nur Kerkük, Ali Barkın, Kerem Fırtına, Orhan Alkaya, Bülent Keser, Teoman Gelmez, Sabriye Günüç gibi birbirinden değerli isimler de rol alıyor

Hakikat filmi Anadolu’daki ilk eşitlik isyanını anlatıyor

Osmanlı İmparatorluğu’nda Anadolu’da ilk eşitlik isyanını başlatan Şeyh Bedrettin, isyan bastırıldıktan sonra idam edilmişti. Şeyh Bedrettin Fetret Devrinde hukuk ve dini bilgileri yüksek, fıkıh alimi olarak kazaskerlik yapmıştı.

Önümüzdeki yıl vizyona girecek

Babası Edirne yakınlarında bulunan Simavna’da kadılık yaptığı için Şeyh Bedrettin’e Simavna kadısının oğlu denilirdi. İdam edilmesinin ardından yüzyıllar geçmiş olsa da toplum hafızasında hala tazeliğini koruyan Şeyh Bedrettin’in hayatı sinemaya yeni bir hava katacak.

Filmin çekimlerine olayların başlangıcı olan ve Şeyh Bedrettin’in hayatında büyük bir önem taşıyan Edirne şehrinde çekimlerine başlandı.

Bir yanıt yazın