DOLAR 32,3483 0.26%
EURO 35,1132 -0.12%
ALTIN 2.308,021,35
BITCOIN 22839463.15553%
İstanbul
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Hakaan Yıldırım’ın Sonbahar Kış ’21/22 Koleksiyonu Fashion Week Istanbul’da yoğun ilgi gördü
  • Magazin Name
  • Moda
  • Hakaan Yıldırım’ın Sonbahar Kış ’21/22 Koleksiyonu Fashion Week Istanbul’da yoğun ilgi gördü

Hakaan Yıldırım’ın Sonbahar Kış ’21/22 Koleksiyonu Fashion Week Istanbul’da yoğun ilgi gördü

ABONE OL
18 Nisan 2021 00:57
Hakaan Yıldırım’ın Sonbahar Kış ’21/22 Koleksiyonu Fashion Week Istanbul’da yoğun ilgi gördü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hakaan Yıldırım Sonbahar Kış ’21/22 Koleksiyonu Fashion Week Istanbul (FWI) kapsamında izleyenleri zamanımızla ve zamanın kendisi ile yüzleştiren arşivsel bir koleksiyonla sunuldu. Tasarımcının deyimiyle haleti ruhiyemizi tüm derinliğiyle somutlaştıran, gözler önüne seren bu koleksiyon her detayında Hakaan Yıldırım’ın gözünden izleyicinin kendi görüşüne dönüşüyor. Koleksiyona 1990 yapımı bir Türk filmi olan “Hasan Boğuldu” ilham oluyor. Hasan Boğuldu Şelalesi’nin efsanevi hikayesini konu alan film Yörük kültürünü renkli pazen çerçevesi ile resmediyor.

Köklerini olduğu gibi muhafaza etmiş, Anadolu’da yaylak-kışlak hayatı yaşayan bu göçebe topluluğun yüzyıllar boyunca değişmeden, giyim stillerini hiç bozmadan yalnızca desenlerindeki renklerin dili ile iletişerek, desen çeşitliliğini dahi muhafaza ederek, ekleme yapmaksızın benimsemiş bu topluluğun etkisi ile şekilleniyor koleksiyonda kumaş seçimi. Göçebe bir yaşam tarzını benimsemiş üçgen çadır hanelerinin formlarına da rastladığımız Yörüklerin izlerini yama detaylarıyla tasarımlara işlenmiş buluyoruz.

Pazen’in renk ve desenden alfabesi ile Tasarımıcı’nın dili, geleneksel kumaşlar ile bugünün teknolojisiyle üretilmiş yeni çağ kumaş kalitelerinin bir sentezine dönüşüp Hakaan Yıldırım gelenekleri ile arşivinin süzgecinden geçiyor.

“İçinde bulunduğum hal ile, içinde bulunduğum coğrafyanın hayatla ve zamanla birbirine oturuşu gibi bu koleksiyon. Yönümüzü belirleyemediğimiz, her şeyin her an değiştiği, havada asılı bu sürecin içinde bağlılıklarımın, köklerimin, kolektif bu bilincin farkındalığı, kabullenişi, kucaklanışı gibi. Belki de bunca yıl içimde bekleyişinin sebebi budur bu koleksiyonun diye düşünüyorum. Ön yargı ve belli belirsiz bir kibir ile uzaktan sevdiğim Pazen’in içime oturuşu, sinişi, aklıma ve elime ulaşıp kendini anlattırışı bana. Yorgan kenarı teyeller gibi teyelleyişi ile kendini içime ve bu koleksiyona, bana havada, asılı belirsizlik içinde olmadığımızı, kendimizden çok eski bir şeye, kendimizin çok eski hallerine bağlı olduğumuzu hatırlattı,” diyerek anlatıyor Tasarımcı.

Koleksiyona hakim diyebileceğimiz cut-out tekniği ile tamamlanan volümlü parçalar, yüksek dikişin etkileyici örneklerindenken, geometrik şekiller ile organik formların bir mozaiğinden oluşan koleksiyon, yamalar ve teyellerle eski bir dili yeniden, Hakaan Yıldırım’ın sesi ile tercüme ediyor. Tarihi, renkleri, hikayeleri ve Hakaan Yıldırım tercümesi ile Hakaan Yıldırım Sonbahar Kış’21 Koleksiyonu modayı içsel bir yolculuğa davet ediyor.

“İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) nezdinde kurulmuş olan Türkiye Tanıtım Grubu (TTG) tarafından desteklenmekte ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ile İstanbul Moda Akademisi (İMA)  işbirliğinde yürütülmektedir.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.