DOLAR 32,3483 0.26%
EURO 35,1132 -0.12%
ALTIN 2.308,021,35
BITCOIN 22839463.15553%
İstanbul
16°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Gururbey dünya rekorunu tekrar egale etti

Gururbey dünya rekorunu tekrar egale etti

ABONE OL
27 Mart 2022 01:14
Gururbey dünya rekorunu tekrar egale etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Guinness rekorlar kitabında, Dünya’nın en bas sesi rekorunun sahibi olan “Gurur Bey“, ünlü vokal koç ve youtuber  Emre Yücelen ile, kontrbas eşliğinde şarkı kaydı yapmak için stüdyoda buluştu.

Kontrbas ile şarkı kaydında 10 hertz bass sesini çıkararak kendi rekorunu İzmir’de yeniledi. Emre Yücelen’in anbean kaydettiği bu stüdyo kayıtları;  Emre Yücelen Şan Dersi Youtube Kanalında yayınlandı.
 Stüdyodaki kayıtlar sonrasında dinlenen “Gururbey’in rekor 10 hertz bass sesi” şok etkisi yarattı ve tüm stüdyodakileri yerinden zıplattı. Stüdyoda bulunanlar ise “Dünya çapında bir olay, muazzam, inanılmaz” diye heyecanlarını dile getirdiler.
Hakkari’de teröristler ile çatışırken vurularak gazi olan Gururbey ( Alparslan Durmuş) “dünyanın en bas sesi”, “en güçlü bas sesi” ve “tek nefeste en uzun şarkı okuyan ses sanatçısı” unvanlarını alarak, Guinness Rekorlar Kitabı’na ismini yazdırmıştı.
Gururbey rekorlarının teyit edilmesi sonrasında “Bir uçak havalanırken 120 desibel ses gücü çıkarırken, ben 117 desibel ses gücüne çıkabiliyorum. Piyano olmayan sesler olan a-2’yi 6,9 hertz ile çıkararak (saniye başına düşen devir sayısı) “dünyanın en bass sesi, 117 desibel ile “en yüksek bass sesi” ve 1,52 saniye ile “tek nefeste en uzun şarkı okuyan ses sanatçısı” unvanlarıyla rekor kırdım” demişti.   Madonna, Sami Yusuf ve Jennifer Lopez’e vokallik yapan Gururbey, “Avatar”ın film seslendirmesinde de sesiyle aktif görev almıştı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.