Gani Rüzgar Şavata ” Ahmet Kaya’yı derin devlet öldürdü” iddiasında bulundu!

Gani Rüzgar Şavata ” Ahmet Kaya’yı derin devlet öldürdü” iddiasında bulundu!

Ünlü oyuncu ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Paris’te yaşamını yitiren Ahmet Kaya’nın yaşamını anlatan bir filmi vizyona sokmaya hazırlanıyor. 5 Nisan’da, Kürtçe dahil olmak üzere 7 dilde gösterime girecek olan filmde, Ahmet Kaya’nın hiç yayınlanmamış şarkılarından bazılarına yer verilecek. Ayrıca, ünlü Kürt ozanı Şiwan Perwer’in bir şarkısı da filme eşlik edecek.

DurakMedya’dan Mustafa Barış Durak’a Ahmet Kaya’nın filmi hakkında konuşan ünlü yönetmen Gani Rüzgar Şavata “Ahmet Kaya’nın neden öldüğünü anlatmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Filmin Türkiye, Avrupa ve Kuzey Irak’ta gösterime gireceğini söyleyen Şavata, yapılan çalışmalar sırasında Ahmet Kaya’nın ailesinden herhangi bir engellemeyle karşılaşmadıklarını” ifade etti.

Şavata, Ahmet Kaya’nın yaşamının gerçek bir hikayesi olduğunu ve bu hikayeyi Malatya’dan başlayıp İstanbul’da devam ederek Paris’te son bulan bir şekilde işlediklerini dile getirdi. Filmde, Ahmet Kaya’nın ülkede neden öldüğüne dair sorulara cevap arandığını ve gerçeklerin tüm detaylarıyla izleyiciye aktarılacağını vurguladı.

Ancak, geçmişte vizyona giren ve gişede başarısız olan “Ahmet’in Türküsü” adlı başka bir filmin, halk tarafından “çakma Ahmet Kaya filmi” olarak nitelendirildiğini belirtti. Şavata, halkın bu tepkisinin film yapımcılarına gereken cevabı verdiğini söyledi.

Öte yandan, Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya Hayaloğlu tarafından dava edilen ve uzun bir hukuk mücadelesi sonrasında vizyona giren başka bir Ahmet Kaya filmi de bulunuyor.

Bir yanıt yazın