“Furies” dizi İncelemesi

“Furies” dizi İncelemesi

Furies, babasının ölümünün intikamını almak isteyen genç bir kadın olan Lyna’nın hikayesini anlatan bir Fransız aksiyon-suç dramas dizisidir. Lyna, Paris’in yeraltı dünyasının ara bulucusu Fury’nin ağına dolanır ve intikam arzusunun onu tehlikeli bir yola sürükleyeceğini fark eder.

Aslına bakarsanız dizi çok karmaşık ve tabi ki aksiyon sahneleri de uçuk kaçık. Karmakarışık bir intikam hikayesine biraz gerilim ve aksiyon katılmış neredeyse tamamen ucuz diyebileceğimiz bir yapım.

Dizideki karakterlere baktığımızda bazı karakterlerin altı hiç ama hiç doldurulmamış. Bunun yanında bu karakterlere hayat veren oyuncuların oyunculukları kötünün de ötesinde.

Dizinin bana göre tek olumlu yanı o abartılı aksiyon sahnelerinin çok güzel kurgulanması.

Kötü yanlarına gelince hangisini yazayım dememe bile gerek yok. Zaten yukarıda birkaç tanesini bir çırpıda kaleme aldım. Hikaye o kadar klişe bir hikaye ki bu tarz kaç film kaç dizi izledim hatırlamıyorum bile. Aynı şey diyaloglar içinde geçerli. Bu diziyi izlerken aslında ne Türkçe ne alt yazıya ihtiyacınızın olacağını sanmıyorum.

Furies dizisi için söyleyeceğim en olumlu sözler sadece aksiyon olması bana yeter diyenler için bir dizi olmuş. Bu arada ara ara tempoyu düşürmüşler ama sonrasında yine aşırı abartılı aksiyon sahneleri ile kendilerince durumu düzeltmeye çalışmışlar.

Sözün özü Furies dizisi, aksiyon ve gerilim türlerini sevenler için keyifli bir seyir sunan bir dizi. Başka bir beklentiniz varsa bu diziden uzak durun derim.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın