Fubar dizi film incelemesi ve eleştirisi

Çok büyük beklentilere girmeden izleyebileceğiniz bir dizi daha "Fubar"

Fubar dizi film incelemesi ve eleştirisi

Netflix tarafından abonelerine sunulan Fubar dizisi kısa sürede ülkemizde en çok izlenen diziler sıralamasında ilk sırada yer almayı başardı.

 

Tabi ki bunda en büyük etken başrolde Arnold Schwazenegger’in olması da büyük etken. Yani Terminatörümüz bu kez de bir dizi ile seyircisi ile buluştu.

 

Senaryosunu Nick Santora, Cait Duffy gibi isimlerin kaleme alıdğı diziyi Phil Abraham yönetmiş. Başlıca rollerde de Arnold Schwazenegger’e Monica Barbaro, Milan Carter gibi isimler eşlik etmiş.

 

Dizi bir casusluk dizisi. Luke Brunner “Arnold Schwazenegger” emekliliği yaklaşmakta olan başarılı bir CIA ajandır. Ajanlığını saklamak uğruna çok sevdiği eşinden bile boşanmış olan Luke yeni bir operasyon için görevlendirildiğinde aslında kızı Emma Brunner’ın “Monica Barbaro” kendisi gibi ajan olduğunu ve bunu kendisinden sakladığını öğrenince hayatının şokunu yaşar.

 

Baba ve kızı birlikte ilk görevlerine çıktıklarında aralarında yıllardır süre gelen sorunlar da tamamen su yüzüne çıkar.

 

Yani komedi ile aksiyonu ve maceranın harmanlaştıırılmış bir hali olan Fubar aslında birçok kişiye hitap edebilecek tarzda bir dizi.

 

Hem Arnold Schwazenegger hayranları için, hem komedi sevenler için hem aksiyon filmlerini sevenler için ideal bir dizi.

 

Ama genel olarak baktığımızda Fubar hem oyunculuk hem senaryo konusunda çok zayıf kalmış bir dizi. Senaryo nereden tutarsanız tutun tam bir klişe. Birçok sahneyi izlerken aa ben bu sahnenin benzerini şu casusluk dizisinden gördüm diyeceksiniz. Beklentilerin çok altında bir dizi olmuş.

 

Malum Arnold Schwazenegger’de iyi bir oyunculuk beklemek zaten abesle iştigal olur. Bugüne kadar oynadığı tüm filmler içerisinde 1987 yılında başrollerini Danny de Vitto’nun hem yönetip hem oynadığıı “Thorw Momma From The Train” yani Türkçe adıyla Annemi Trenden Nasıl Atarım filmdir ki bu filmde Danny De Vitto gibi büyük bir usta ile oynamış olmasının ve ona kattığı oyunculuktan dolayı olduğunu söyleyebilirim.

 

Siz benim eleştirime bu filmde çok önem vermeyin. Büyük bir beklenti beklemeden izlerseniz keyif alacağınıza eminim.  Aksiyon ise aksiyon, komedi ise araya serpiştirilmiş hoş espriler. Belli bir konu işlemiş ve konudan sapma hiç yok.

 

Dövüş sahneleri her ne kadar da sıradan da olsa güzel döğüş koreografileri de yok değil. Müzikler ise kelimenin tam anlamıyla çok ama çok berbat.

 

Ama yine belirtiyorum çok yüksek bir beklentiye girmeden ailece izleyebileceğiniz bir dizi.

 

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın