Fotoğraf sanatçısı Çiğdem Emir’den “Kelebek Etkisi” projesi

Fotoğraf sanatçısı Çiğdem Emir sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam ediyor...

Fotoğraf sanatçısı Çiğdem Emir’den “Kelebek Etkisi” projesi

Çiğdem Emir 2015 yılının başlarında “Kelebek Etkisi” adını verdiği tamamen ruhunun derinliklerinde hissettiklerini fotoğraflarına yansıtma projesini hayata geçirdi.

Varoluşumuzu sorgulamamız sürekli devam ediyor ve her defasında bakış açımızın değiştiğini ifade eden Çiğdem Emir yaşadığı süreci bu proje kapsamında aktarmaya devam ediyor.

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Çiğdem Emir “Hiç birimiz sabit değiliz olmamalıyız da. Yaşadığım bu süreci, bu proje aracılığıyla aktarmaya çalışıyorum. Benim baktığım yer sürekli değişiyor, benim hissettiklerim sürekli değişiyor, benim algıladığım dünya sürekli değişiyor. Dünyayı benim algılama biçimim, benim görme şeklim ve bu sürekli değişiyor. Her birey nasıl algılıyorsa onu görecektir. Benim neyi anlatmak istediğimin aslında pek önemi yok. İzleyen kendi bulunduğu yerden ve kendine özgü dünyasında ne anlıyorsa o olacaktır anlatılmak istenen. Bu proje kapsamında son geldiğim yer ise “Arabesk Evren Serisi”( Arabesque Universe Series). Bu seriyle herkes yaşadığı acıların EN kaygısında. Benim acım daha büyüğü ispatlamaya çalışıyor. Herkes birilerinin, bir şeylerin kurbanı. Kimse dönüp kendisine bakmayı ve kendi karanlığıyla yüzleşmeyi düşünmüyor. Toplumsal hatta evrensel olarak yaşanan bu durum, acıları ve de mutsuzlukları daha da büyütüyor. Bireysel olarak ne kadar sağlıklı olabilirsek, hayatlarımız da olan her şeyin bizim sorumluluğumuz da gerçekleştiğini görebilirsek, ancak o zaman özgürleşebiliriz. Ve de daha özgür bireylerden daha özgür toplumları ancak oluşturabiliriz.” diyerek duygularını ifade etti.

Fotoğraf sanatçısı Çiğdem Demir’in çalışmalarından örnekler

Bir yanıt yazın