“Fool Me Once” Beni Kandıramazsın dizi incelemesi “Spoiler içerir”

“Fool Me Once” Beni Kandıramazsın dizi incelemesi “Spoiler içerir”

Her zaman dizilerde veya filmlerde kendi tabirimce ters köşe anlarının ben dahil birçok izleyici için heyecan verici olduğu söyleyebilirim. Daha öncede bu tarz dizi ve filmlerin bir hayranı olarak ve Netflix’te yayınlanan “Beni Kandıramazsın” dizisinin de bu tür bir etki yarattığını söyleyebilirim.

Bu diziyi daha öncede incelemiş ve bunu sizinle paylaşmıştım. Ama bu kez daha farklı bir şekilde sizlere dizinin incelemesini kaleme alacağım.

Dizinin senaryo açısından eleştirilecek bazı eksik yanları olduğu, ancak genel olarak heyecanı ve gizemi canlı tutma konusunda başarılı olduğu aşikar. Özellikle, efsane filmler olarak nitelendirilen “6 His” ve “Dövüş Kulübü” filmlerinden gördüğümüz sürpriz etkilerini yani ters köşeler “Beni Kandıramazsın” dizisine entegre edilmiş. Her bölümde ortaya çıkan farklı ipuçlarının izleyiciyi zorlayabileceği, ancak senaryodaki denge ve olayları birleştirici etkinin izleyicisine keyif vereceğini düşünüyorum.

Beni Kandıramazsın dizisi Maya’nın eşini bir cinayet sonrası kaybetmesi sonrasında Maya, daha sonra bebek kamerasında cinayete kurban gittiğini düşündüğü eşini görmesiyle bir dizi bağlantılı olayın içine çekilir. Özellikle dizi, hikayeye hızlı bir giriş yaparak izleyicinin konuya kolayca adapte olmasını sağlıyor, Bu da bana göre dizinin en başarılı yanlarından biri, çoklu yönlendirmeler kullanarak hikayeyi gizemli tutması artı bir iyi yönü. Bir ara bu kadar ipucu ve gizem nasıl birleştirilecek diye düşünmedim de değil.

Bazı bölümlerde dizi ipuçlarını takip etmeyi zorlaştırsa da sürekli yüklenen ve her bölümde ortaya çıkan yeni gizemler, dikkatinizin dağılmasına engel oluyor. Özellikle son iki bölümde yaşanan ters köşe etkileri, dizinin tüm bölümlerini izlemeniz için ikna edici bir sebep olabilir. Eğer henüz izlemediyseniz ve diziyi izlemeyi düşünüyorsanız, önceliğiniz diziyi izlemek olsun. Çünkü ortaya çıkan sürprizler ve ters köşe olayları habersiz görmeye değer.”

Dizideki etkileyici sahnelerin çokluğundan bahsetmiştim.Özellikle dedektifin yaşadığı şaşırtıcı sürprizler ve geçirdiği baygınlıkların ardında yatan gerçeği öğrenmesi ve bunun kariyerine olan etkileri, hikayenin gizemini arttırıyor. Dedektifin ölümcül bir hastalığa sahip olduğunu öğrenmesi ve bu gerçeği sadece belirli sahnelerde yanında olan bir kadına anlatması, izleyecek olanlara  büyük bir sürpriz yaşatabilir. Bu kadının aslında dedektifin yıllar önce kaybettiği nişanlısı olduğunu öğrendiğimizde, hikayenin içindeki dramatik boyut daha da derinleşiyor.

Dizinin şok edici anlarını ve ters köşe etkilerini ele alarak, özellikle dedektifin durumu anladığı an ve kameranın dönüşüyle yaratılan şoku da beğeneceğinize eminim. Ayrıca, Maya’nın aslında kocasını öldürdüğünü öğrendiğimiz sahnenin izleyiciyi etkileyici bir şekilde yönlendirdiğini ve bu gizemin dizinin sonuna kadar başarılı bir şekilde aktarılıyor. Her bölümde ortaya çıkan ipuçları, bağlantılar ve gizemli olayların dizinin sonunda tatmin edici bir şekilde çözülmesinin hikayeyi daha keyifli hale getirirken oyunculuklar, çekimler, diyaloglar ve gizem unsurlarıyla birlikte “Beni Kandıramazsın” dizisinin Netflix’in son zamanlardaki en başarılı mini dizilerinden biri olduğunu bana düşündürdü.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın