DOLAR 32,3834 0.18%
EURO 35,0000 -0.26%
ALTIN 2.324,440,23
BITCOIN 2265534-0.82581%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Fashion Week Istanbul’un ikinci günü geride kaldı

Fashion Week Istanbul’un ikinci günü geride kaldı

ABONE OL
17 Mart 2022 00:55
Fashion Week Istanbul’un ikinci günü geride kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dijitalle fizikseli bir araya getiren hibrit yapısıyla 18 Mart 2022 tarihine kadar devam edecek olan Fashion Week Istanbul’un ikinci günü Türk modasının önde gelen isimlerinden Nihan Peker’in Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen ve aynı zamanda etkinliğin resmi adresi fahsionweek.istanbul’da canlı yayınlanan defilesiyle başladı. Sektördeki 10. Yılına özel olarak aylarca süren hazırlık sonucu ortaya çıkardığı ‘Golden Age’ koleksiyonunu Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen göz alıcı bir defileyle tanıtan tasarımcı koleksiyonu için ‘Sunmaktan büyük gurur duyduğum ve her aşamasında çok heyecanlandığım bir koleksiyon oldu’ ifadelerini kullandı.

Günün programı Y+Yakup Biçer’in etkinliğin resmi websitesinde yayınlanan Sonbahar/Kış 2022 koleksiyon filmi ile devam etti. Lüks giyimi sokakla buluşturan Y+ Yakup Bicer ‘Crypto – Anarchism’ Koleksiyonu, cinsiyet tabularını yıkan oversized ve kimliksiz silüetleriyle, gizemli ve cool olmanın en çabasız yolunu temsil ediyor.

Saat 16:00’da ise başarılı yeni kuşak moda tasarımcılarından Gökhan Yavaş, ‘Son Çağrı’ adını verdiği Sonbahar/Kış 2022 koleksiyonu Soho House Istanbul’un Balo Salonu’nda gerçekleştirdiği bir film gösterimi ile sundu. Tarih boyunca ötekileştirilenlere ve onların acılarına ithaf edilen koleksiyonda, tasarımcının imzası niteliğindeki siyah renge kırmızı ve maviler eşlik ediyordu. Sürdürülebilirlik olgusunu sahiplenen koleksiyonda artık kumaşlar yeniden değerlendirilerek kullanıldı.

İkinci günün programı Murat Aytulum ve Özlem Erkan’ın film gösterimleriyle sona erdi. Murat Aytulum’un pandemi sonrası doğaya saygı ve sürdürülebilir bir dünya arayışıyla oluşturduğu, 34 özel parçadan oluşan “GEN” koleksiyonu, genetik kodlarımızdaki öze dönüş yolculuğumuzu yeniden tanımlarken, Özlem Erkan’ın “YAĞMUR” koleksiyonunda, güçlü kadınını temsil eden kuvvetli parçalar yer alıyor ve sade çizgilerde sıra dışı dokunuşların olduğu özel bir koleksiyon oluşuyor.

 

Fashion Week Istanbul yeni hibrit yapısı sayesinde moda filmleri gösterimleri, defile ve koleksiyon sunumları gibi çeşitli etkinliklerle hem Türkiye’den hem de yurt dışından sektörün önemli oyuncularını bir araya getirirken, aynı zamanda dijital platformlardan ve Fashion Week Istanbul resmi adresi fashionweek.istanbul adresinden, resmi Instagram hesabı @fwistanbul’dan ve #fwistanbul hashtag’i üzerinden takip edilebilecek.

 

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) organizasyonuyla düzenlenen FWI; T.C. Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından desteklenmekte ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ile İstanbul Moda Akademisi (İMA) iş birliğinde yürütülmektedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.