Ethereum Merge Güncellemesi’nden Sonra Yükselemedi!

Ethereum’da uzun bir süredir Merge güncellemesi bekleniyordu ve beklenen güncelleme Eylül ayında gerçekleşti.

Ethereum Merge Güncellemesi’nden Sonra Yükselemedi!

Vitalik Buterinin güncellemenin net tarihini duyurmasının ardından Ethereum’da tepki alımları ve yükselişi başladı. 2000 dolar seviyelerinde tepki alımları yaşanan Ethereum, ABD baskıları nedeni ile satış baskılarına maruz kaldı. Ethereum Merge, enerji sorununa çözüm getirmesi için uzun zamandır üzerinde çalışılan bir proje idi.

“Merge”, Ethereum’un bir Proof-of-Work (PoW) konsensüs algoritmasından Proof-of-Stake (PoS) kullanan bir algoritmaya geçişini tanımlamak için kullanılan terimdir. Ethereum ağının daha verimli, sürdürülebilir, kapsayıcı ve çevre dostu hale getirilmesi için tasarlanmıştır. Birleşmenin Ethereumun yüksek işlem ücretini düşürmesi beklenmekteydi fakat beklenen gerçekleşmedi. Ancak yüksek işlem ücretlerini düşürmese de ağın enerji kullanımı üzerinde %99.5’lere varan önemli bir etki sağlamıştır. Aynı zamanda güncelleme öncesinde saniyede 10-15 işlem onaylanırken, güncelleme sonrasında bu oranın saniyede 100.000 işleme çıkması beklenmektedir. Merge güncellemesi ile birlikte işlem gerçekleştirme hızı ve işlem sayısında artış meydana gelecek ve enerji sorunu çözülecektir.

Merge güncelleme fikri madencilerden tarafından tepki ile karşılansa da güncellemenin başarılı bir şekilde sonuçlanması ve tüm beklentileri karşılaması sonucunda tepki hafiflemiştir. Ethereum Merge güncellemesi kripto paraların geleceği için atılmış çok kıymetli ve büyük bir adımdır.

Ethereum, üzerinde akıllı sözleşmeler yazılabilen dijital bir para birimidir. Bundan dolayı da Piyasanın olumsuz havasını fırsat bilerek Ethereum hakkında yapılan asılsız konuşmalar dikkate değer değildir.

Teknik olarak incelediğimizde 1300 doların üzerinde çok fazla kalıcı ve ısrarcı olmayan ve sürekli 1200 dolar bandına geri düşen Ethereum için 1150 doların aşağısında bir fiyatlanma bizi 1000 dolar bandına kadar geri çekecektir. Ancak tam tersi bir senaryo ile karşı karşıya kaldığımızda sağlıklı yükselişlerin gelebilmesi adına ABD’den olumlu haber gelişmelerine ihtiyacımız bulunmaktadır. Herhangi bir pozitif gelişmeyle beraber öncelikle 1500 doların üzerinde kapanış ardından ise Ağustos ayında test ettiği 2000 dolar seviyelerini görmemiz şart olacaktır.

Dyorex Kripto Para Borsası Üzerinden Nasıl Ethereum Alınır?

Şimdi sizlerle nasıl Dyorex kripto para borsasının kullanıcısı olursunuz, cüzdan adresine sahip olursunuz ve işlem yaparsınız bunları adım adım kontrol edelim.

1.Öncelikle yapmanız gereken şey Dyorex.com adresine girmektir.

2.Ardından eğer daha önce doldurmadıysanız ‘Kayıt Ol’ bölümünden sizden istenilen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlayınız. Daha önceden kayıt olduysanız bu adımı geçip Giriş Yap seçeneğine gelmelisiniz.

3.Hesabınızda herhangi bir kripto para birimi veya Türk Lirası bulunmuyorsa ‘Kripto Satın Al’ ve ‘Banka Havale-EFT’ seçeneğini seçiniz. Eğer cüzdanınızda varlığınız bulunuyorsa bu adımı atlayabilirsiniz.

4.Dyorex Kripto Para Borsası‘na yukarıda belirtildiği gibi TL bakiyesi transfer ettikten sonra anasayfada bulunan Piyasalar bölümünden Pro Versiyonu seçebilirsiniz.

5.Sağ üst köşeye ETH/TRY yazın ardından sağ tarafta bulunan alım çeşiti kısmında ise Piyasayı seçin.

6.Almak istediğiniz Dogecoin miktarını girin ve ETH Al butonuna tıklayın.

7.İşlem talebiniz alınmıştır ve aldığınız miktardaki Ethereum DyorEX’te bulunan cüzdanınıza eklenmiştir.

Ethereum Nasıl Kullanılır?

Ethereum satın almak ya da kullanmak için öncelikle bir sanal cüzdan oluşturulması gerekmektedir. Ancak bu cüzdanlar ve cüzdandaki mevcut varlığınız sayesinde kripto para transferleri gerçekleştirebilirsiniz. Ethereum transfer işlemi bir çeşit şifrelemeye ihtiyaç vardır. İşlemlerin her biri ağ üzerinde duyurulur ve blok zincire dahil edilir. Bu sayede ise aynı Ethereum’un birden fazla kullanılmasının önüne geçilmiş olur.

Bir yanıt yazın