Esra Bezci kimdir?

Ressam, rölyef ve ebru sanatçısı Esra Bezci'yi kısaca tanıyalım...

Esra Bezci kimdir?

Türk rölyef sanatının seçkin isimlerinden birisi olan Esra Bezci 17.04.1972 tarihinde Kastamonu’da dünyaya gelmiştir. Memleketi olan Kastamonu’da ilk, orta ve lise öğrenimini tamamlayan Esra Bezci 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Dış Ticaret Bölümünü kazanmıştır.

 

Eğitim hayatına İstanbul’da devam eden Esra Bezci üniversite eğitimi sonrasında bankacılık sektörüne yönelmiş ve bu sektörde de başarılara imza atarak bankaların çeşitli bölümlerinde üst düzey yöneticilik yapmıştır.

 

Bankacılık sektörü sonrasında özel sektöre yönelen Esra Bezci daha sonra da ülkemizin önde gelen bir firmasının ihracat müdür yardımcılığı görevini sürdürürken 2001 yılında kız çocuğunun dünyaya gelmesi üzerine iş hayatın ara vererek bu dönemlerde aynı zamanlarda çocukluk aşkı olarak nitelendirdiği resim sanatıyla birlikte rölyef ve ebru sanatları üzerine Türkiye’nin seçkin hocalarından eğitimler almıştır.

 

Esra Bezci birçok rölyef sanatçısının aksine resim bilgisini sentezleyerek üç boyuta geçmenin hazzıyla rölyef çalışmalarını devam ettirmektedir. Bunlara ilave olarak sanatına ebru sanatının getirdiği huzuru da büyük bir başarıyla monte eden başarılı sanatçı kendisini tarif ederken “Rölyef çalışırken kendisini üç boyutun içinde kaybettiğini” ifade etmiştir.

Esra Bezci bugüne kadar çoğunluğu sosyal sorumluluk projesi olmak üzere 2’si kişisel sergi olmak üzere 60’dan fazla sergiye katılırken aynı zamanda 4 ayrı fuar çalışmasına da katılmıştır.

 

Projesi kendisine ait olan 2020 yılında Kasder derneğinin desteğiyle Toçev (Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) için düzenlenen tüm gelirinin çocuklara bırakıldığı bir sergiden elde edilen gelirle Kastamonu’da bulunan bir okulumuza robotik ve resim sınıfı açılmasına büyük destek veren Esra Bezci hayat felsefesi olarak “Hayatta her şeyin paylaşarak çoğalacağına ve sanatın iyileştirici etkisine inandığını bilerek rölyef sanatına devam ettiğini” ifade etmiştir.

 

Başarılı sanatçı boş zamanlarında özellikle çocuklara ücretsiz workshoplar yaparak z kuşağına resim, rölyef ve ebru sanatını sevdirmeye and içmiştir.

Bir yanıt yazın