Erkan Ünlü kimdir?

Erkan Ünlü kimdir?

Erkan Ünlü, 1977 yılında üç erkek çocuklu, fakir bir ailenin ortanca oğlu olarak Ardahan ilinde dünyaya geldi. Ailesinin İstanbul’a göç etmesi üzerine her ne kadar Ardahan’da dünyaya gelmiş olsa da ailesi nüfusa İstanbul’da kaydettirdiği için kimliğine doğum yeri olarak İstanbul yazıldı.

Erkan ünlü çocukluk döneminde büyük zorluklar içinde ailesiyle birlikte yaşam savaşı verirken dedesinin verem hastalığına yakalanması üzerine tekrar ailesiyle birlikte Ardahan’a geri dönmek zorunda kalır. Dedesinin sağlığına kavuşması üzerine yine ailesi ile tekrar İstanbul’a geri dönen Erkan ünlü çocukluk yıllarını adeta bir göçebe hayatı gibi geçirmek zorunda kaldır.

Harbiye İlkokulunu bitiren Erkan Ünlü Mecidiyeköy Lisesi’nde okurken ilk şiirlerini yazmaya başlarken ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle eğitimini yarıda bırakarak iş hayatına atıldı.

Çocuk yaşlarda iş hayatına başlayan Erkan Ünlü, yazmaktan vazgeçmeyerek şiirlerini yazmaya devam ederken çalıştığı fabrikada tanıştığı aşkını ve ailesini geride bırakarak 1996 yılında vatani görevini yapmaya başladı. Bu ayrılık kendi deyimiyle yazma aşkını daha da kamçılamıştı. Şiirlerini yazmaya devam ederken kısa hikayeler yazmaya başlayan Erkan Ünlü askerliğini bitirerek İstanbul’a geri döndü. Vatani görevini bitirdiğinde kendisini yorgun bir genç olarak gören başarılı yazar daha sonra bir dönem tır şoförlüğü yaparken ailesinin de yönlendirmesiyle dünyaevine girdi. 2 yıl sonra bir kızı dünyaya gelen Erkan Ünlü’nün hayata bakışı değişmiş ve kızına olan özleminden dolayı uzun yol şoförlüğünü bırakarak İstanbul’da başka bir firmada şehir içi şoförlük yapmaya başladı.

Bu dönemi bir yanım eksik olarak yaşadım diyen Erkan Ünlü, o güne kadar yazmış olduğu şiirleri bir kitapta toplama kararı alarak Luna Yayınevinden Mavi Mühür adlı şiir kitabını çıkardı.

İlk şiir kitabının ses getirmesinin ardından Erkan Ünlü bu kez de gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkarak  “Gerçek bir hayat 104 sayfaya sığar mı başlığı altında” LEYLA adlı romanını yazdı.

Kitapseverler tarafından büyük ilgiyle karşılanan kitabın ikinci baskısı yapılırken Erkan Ünlü son romanı olan “Sanal Aşkın Gerçek Acısı” adlı eseri Luna Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Erkan ünlü yazmaktan asla vazgeçmeyeceğini vurgulayarak “İnanıyorum ki tüm insanların derinlerinde yazmak istedikleri duyguları vardır. Ve bence bunu yapmalılar. Boş bir sayfayla dertleşmek kadar güzel bir şey olamaz “ diyerek duygularını ifade etti.

Başarılı yazar Erkan Ünlü son romanı olan Sanal Aşkın Gerçek Acısı adlı romanın gelirlerini maddi imkansızlıklar yüzünden okumakta zorlanan öğrencilere bağışlama kararı aldığını söyledi.

Bir yanıt yazın