DOLAR 32,4096 0.23%
EURO 35,1203 -0.1%
ALTIN 2.326,300,29
BITCOIN 22960652.34816%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Erdal Ayna çocuklar için yönetmenlik koltuğuna oturdu.

Erdal Ayna çocuklar için yönetmenlik koltuğuna oturdu.

ABONE OL
20 Nisan 2021 02:02
Erdal Ayna çocuklar için yönetmenlik koltuğuna oturdu.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dizi ve sinema sektöründe son zamanlarda oynadığı projelerde gösterdiği başarılı performanslarıyla daha sık gündeme gelen ünlü oyuncu Erdal Ayna, çocuklar için yönetmenlik koltuğuna oturdu.

Akdeniz Üniversitesi Konservatuvarı bölüm başkanı Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı Sihirli Anahtar oyunu Diyarbakır Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenmeye hazırlanıyor. Erdal Ayna‘nın oyunun yönetmenliği için bir süredir Diyarbakır’da olduğu öğrenildi.

Kadrosunda Tiyatro ve Sinema müdürü ve aynı zamanda oyuncu olan Handan Ekici ‘nin yanısıra Rezan Kaya , Özgür Kılıççı ,Selcan Hafız, Ali Babat, Ayşe Taylan, Sehl Sevgili , Muaz Sevgili, Defne Melek Gür, Mehmet Ali İpek, Uğur Çelik, Mehmet Özeren, Mehmet Ali Bozkurt ve Mert Melik Can ve Gökçen Sultan rol alıyor.

Oyunun dramturjisini Ruknettin Gün yardımcı yönetmenliğini Dicle Çapanoğlu, Müziklerini Ümit Pektaş ve Alper Durmaz , Kareografilerini Abide, Kostüm tasarımını Hacı Gezer yaparken Dekorunu Hacı Ayer ve İlyas Uzak yapıyor.

Prömiyer tarihinin 19 Mayıs olarak belirlendiği Sihirli Anahtar oyunu mutluluğun ve sevginin yasaklandığı Mutsuzluklar ülkesinin sihirli kapisini açma görevini alan Pafi ve Pufi’nin başına gelen bir dizi masalsı macerayı konu alıyor. Oyun, sevginin acamayacagi kapının olmadığını, iyilik ve kötülük savaşında iyinin her zaman galip geleceğini anlatıyor.

Oyunun yönetmenlik koltuğuna oturan Erdal Ayna aynı zamanda ufak da bir rol alacak. Çocuk oyunlarının yetişkin oyunlarından daha zor ve daha hasasiyet gerektiğini söyleyip Sihirli Anahtar oyununa dair şunları paylaştı.

” Biz kötülük nedir bilmeyen çocuklara iyilik ve kötülük kavgasını anlatarak aslında çocukları gelecekte karşılaşabilecek sorunlar karşısında umutsuzluğa kapılmamalarını, iyinin kazanacağını, kötülüklerin son bulmazsada iyilik karşısında direncinin düşük olduğunu göstermeye çalışacağız. Bu çok hassas bir konu olduğu için de çok yoğun bir prova süreci yaşıyoruz. Amacımız çocuklara masalsı tozpembe bir hayat göstermektense gerçek ve masalsı yaşam arasında çocukları bir yolculuğa çıkarıp onları hayata hazırlamak. Onun için her detaya dikkat etmeye çalışıyoruz. Masa başı çalışmamızı prova süreci boyunca devam ettiriyoruz. İşinde istekli ve özveri ile çalışan bir ekip ile çalıştığım için de çok mutluyum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.