Engin Altan Düzyatan yurt dışındaki yabancı hayranlarıyla buluştu

Bosna-Hersek'li küçük çocuğun sözleri herkese tebessüm ettirdi.

Yunus Emre Enstitüsü Türk sanatını, dilini ve kültürünü tanıtmak için çalışmalarını dijital platformlara taşıyarak dünyanın bir çok ülkesinde yayınlanan Türk dizilerinin tanınmış oyuncularını da ağırlamaya devam ediyor.

Bu konuda Yunus Emre Enstitüsü en son Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’ı Çarşamba günü ağırladı. Dijital platformda canlı yayın olarak gerçekleşen programa Güney Afrika, Kazakistan, Bosna- Hersek, Azerbaycan,, Pakistan, Mısır, ve Arnavutluk’tan yaklaşık 170 bin kişi katıldı.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş’in sunduğu programda programa katılan izleyicilerin sorularına cevap verilirken aynı zamanda Prof. Dr. Ateş’te Engin Altan Düzyatan’a sorular sordu. Bu soruların en ilginci de “Dizilerde veya sinema filmlerinizde canlandırdığınız karakterin etkisi altında kalıyor musunuz?” sorusuna Engin Altan Düzyatan “Evet muhakkak bir etkileri oluyor. Mesela Diriliş Ertuğrul dizisindeki rolüm esnasında duygularımı ifade etmekte zorlandığım ve güçlük çektiğim anlarda bu rolü oynamak beni çok rahatlattı. Aslında duygunun bir dili yok. Duygu her yerde aynıdır. Sadece dışa vurumu farklıdır” diyerek cevap verdi.

Canlı yayına Bosna-Hersek’ten katılan küçük bir çocukta Engin Altan Düzyatan’a “ Diziyi izlemeye başladığım ilk günden itibaren sizin gibi olmak için çok talim yaptım. Bu yüzden sizin Alp’iniz olmayı çok istiyorum” şeklindeki sözleri canlı yayını izleyenlere tebessüm ettirdi.

Bir yanıt yazın