El İnocente “Şantaj” dizisi hakkında her şey

El İnocente “Şantaj” dizisi hakkında her şey

La Casa Da Papel tadında bir dizi

Netflix yine harika bir İspanyol dizisini, diziseverlerle buluşturdu. El İnocente, Harlan Coben’in romanından uyarlanmış bir dizi.  Dizinin yönetmenliğini Julia’nın Gözleri “Loş ojos de Julia”  ve Görünmeyen Misafir “Contratiempo” gibi filmlerinde yönetmenliğini yapmış olan Oriol Paulo imzasını taşıyor.

Dizi Vidal ve Olivia’nın çevresinde geçiyor

Dizi bir bar kavgası esnasında çıkan arbede esnasında istemeden birisini öldüren Mateo Vidal adlı karakterin çevresinde geçiyor. Vidal cezaevinde 4 yıl kaldıktan sonra kardeşine ait hukuk bürosunda çalışırken, cezaevinden izinli çıktığı bir gün birlikte olduğu Olivia ile yolları tesadüfen kesişir. Ve ikili evlenirler. Tam bir çocuklarının olacaklarını öğrendikleri gün Olivia’ya gelen bir telefon Olivia ve Mateo Vidal’ın hayatını değiştirir.

La Casa Papel kadar kaliteli bir dizi

La Casa De Papel’den sonra izlediğim en iyi birkaç İspanyol dizisinden biri olarak gördüğüm El İnocente’yi muhakkak izlemenizi tavsiye ederim. Dizi toplam 8 bölümden oluşuyor. Son iki bölüme kadar katil kim, kim kimi neden öldürmüş olabilir sorularına cevap bulamıyorsunuz? Kafanızdaki katil hiç ummadığınız anda karşınıza çıkıyor ve şok oluyorsunuz!

Dizi gerçek hayatta yaşanabilecek şekilde işlenmiş

İspanyollar bu işi gerçekten biliyor. Adamlar bizimkiler gibi karısını döven adamların dizilerini yapmıyor. Veya dizinin kahramanı sokak ortasında 15 kişiyi filan dövmüyor. Her saniyesi gerçekçi, merak dolu bir iş çıkarmışlar. Dizinin tamamına yakını Barcelona’da çekilirken birkaç sahne Marbella kentinde çekildi. 2020 sonlarında çekimlerine başlanan dizi bu yılın ilk aylarında tamamlandı.

Dizinin ana konusu

Dizi lise mezuniyet gecesinde kıskançlık krizi sonrası çıkan kavgada Meteo Vidal’in karıştığı bir kavganın istemeden cinayetle sonuçlanması ile başlıyor. Vidal kısa bir yargılanma sonrası 4 yıl hapis cezası alıyor. Cezaevinden çıktığı gece bir barda Olivia ile tanışıyor. Kendisinin cezaevinden izinli çıkan bir mahkum olduğunu söyleyemeden geceyi birlikte geçirirler.

Olivia ise aslında Barcelona’nın en meşhur stipritriz barlarının birinin esas kadınıdır. Patronu ile beraberdir ve bu bar aynı zamanda yasa dışı olarak İspanya’nın ünlü isimlerine yaşı küçük kızları pazarlayan bir patron tarafından işletilmektedir. Patron ünlü isimleri gizlice kameraya çekerek şantaj yapmaya başlar. Ama çalıştırdığı kızlardan Olivia ve iki arkadaşı kaçmak için plan yaparlar. Kaçacaklarının duyan kızlardan birisi patrona durumu anlatınca işler karışır. Olivia ve kızlar patron tarafından şiddete uğrarlar. Tabi bu onları pes ettirmez. Bu kez gizli kamera kayıtlarını çalarla ve tam kaçacakken patronlarına yakalanırlar.

Patron ve kızlar arasında çıkan silahlı çatışmada kendilerini ispiyonlayan kız ölürken Olivia ve arkadaşları da patronu öldürür ve cesedini tekneyle denize atarlar. Olivia ölen kıza kendi kimliğini bırakarak kendisini ölmüş gibi gösterir.

Aradan yıllar geçmiştir. Olivia, Vidal ile evlenmiştir. Kendisi ile birlikte kaçan bir arkadaşı ile masum bir hayat sürer. Arkadaşı bir kilisede rahibe kılığında hayatına devam ederken öldürülmek istenirken camdan atlayarak intihar eder.

Patronları öldüğü dönemde dedektif olan bir polis ve patronun kirli işlerini yapan bir kişi Olivia’nın ölmediğini anlamış ve onların kaçarken yanlarında götürdükleri kasetlerin peşine düşmüşlerdir. Bu arada Vidal birisi tarafından takip edildiğini fark eder. Bu sırada kendisini takip eden kişi tarafından kendisine araba ile çarpması sonucu hastanelik olduğunda olaylar birden şekil değiştirmeye başlar.

Son bölüme kadar yürüttüğünüz tüm tahminleri çürütüyor

Dizinin ilk 5 bölümü bu olaylar üzerinde geçerken sonraki bölümlerde ve özellikle son iki bölümde olayın asıl nedeni ortaya çıkar. İşin içine polisle birlikte İspanya’nın özel bir polis birimi dahil olur. Çünkü o birimde üst düzey konumda olan bir kişinin o kasetlerde küçük kızlarla olan görüntüleri ve bir cinayet olayı vardır.

Tabi devamını söylemek dizinin tüm sihrini bozacağı için buraya kadar olayı anlattım. Yıllar sonra kimin yüzünden Olivia ve kasetlerin peşine düşülmüştür? Tüm bu olayları tetikleyen ve finanse eden kimdir? Olivia ve Vidal nelerle karşılaşacaktır. Her anında ters köşe yaşayabileceğiniz ve neredeyse soluk soluğa izleyebileceğiniz bir dizi.

Netflix belki de son ayların en güzel dizilerinden biri olan El İnocente ile izleyicisine unutamayacağı bir dizi sunmuş. Dizide Vidal karakterini canlandıran Mario Casas oyunculuk anlamında biraz sönük kalmış olsa da muhakkak izlemeniz gereken bir dizi.

 

Bir yanıt yazın