“El Ailem” tiyatro oyunu izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

Tek perdelik hüzünlü komedi “El Ailem” oyunu seyircisiyle buluşmaya devam ediyor...

“El Ailem” tiyatro oyunu izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor.

Murat Donat tarafından kaleme alınan yönetmenliğini Yaşar Ayvacı’nın üstlendiği müzikleri Zeynep Alasya tarafından hazırlanan Pınar Gordie, Mehmet Elmas, Murat Donat ve Yaşar Ayvacı gibi tiyatro sahnelerinin usta isimlerin oynadığı “El Ailem” oyunu seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

İlk sezon büyük bir ilgi gören ve birçok şehirde de büyük bir ilgiyle izlenen tek perdelik hüzünlü komedi “El Ailem” oyunu dostluğun, kardeşliğin, aile olmanın önemini anlatırken aynı zamanda Alzheimer hastalığına dikkat çekerek farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

“El Ailem” tiyatro oyununun konusu

Ferdi’nin karısı ölünce oğlu ve gelini Ferdi’nin yanına taşınır. Ferdi’nin oğlu biraz pısırık bir karakterdir. Ferdi’nin gelini kayınpederini bakımevine yatırmak ve bu sayede de malına mülküne çökme hesapları yapmaktadır. Tüm bunlar yaşanırken bir hırsız yanlışlıkla Ferdi’nin evine girer. Ve Ferdi’nin evinde bir kasa vardır. Kasayı açıp içindekileri almak isteyen hırsızın işler umduğu gibi gitmez ve bir anda kendisini Ferdi ile arkadaş bulur. Artık Ferdi ve hırsız adeta bir aile gibi olmuşlardır.

Zekice Yapım tarafından tiyatroseverlerle buluşturulan oyunun yardımcı yönetmenliğini Murat Donat, reji asistanlığını Almila Küpe üstlenirken Yengeç Display, Cihan Doğan Atmaca dekorlarını hazırlarken oyunun afiş tasarımını da Evren Duyal yaptı.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın