Aytekin Acuner’in yeni kitabı ” Ekim’e Kaç Var Daha “(2025) Favori Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.
Aytekin Acuner yılın her günü, hiç.üşenmeden duygularını, hayal ve hayat kırıklıklarını, umutlarını dizelere döken gerçek bir edebiyat insanıdır.
Bazen gökkuşağının tüm renklerinden bahseder özgürce, bazen somon pembesi hüzünlerden, bordo şarabi yalnızlıklardan…
Duyguların her tonunuyla boyar mısralarını…dahası söylenecek sözünü söyler bir solukta.Ertelemeden, sakınmadan, susmadan.Geçiştirmeden.
” Yaşadım ” derken nelerden vazgeçtiğini fısıldar mesela..En güzel yenilişlerini de, hunhar ıssızlıklarını da gizlemez okurundan.
Aytekin Acuner, yüreğini yakasına takıp dolaşırken hep cesur davrannır..Belki de onu özgün kılan bu duruşu.Hayatla, yetersizlikleriyle, kağıt kesiği yaralarıyla çoktan ödeşmiş olmasıdır.
Sayrısal tutkularını yedeğinde tutarak yola çıkmış yine…sözcükleri.çözüklere ilmeklemiş.Duyguları duygulara…yarından bugüne bir selam yollarken, dünü kucaklamış.
Yeryüzü yolculuğu bitene kadar şiir yazmaya devam edecek, biliyorum.Yazarken insanüstü bir varlığa dönüştüğü için mi, yoksa hayatı bir şiir olarak algıladığı için mi…cevabı her ne olursa olsun, iyi ki Aytekin Acuner imzalı şiirler var.
Pınar Çekirge / Magazinname.com