DOLAR 32,5895 0.35%
EURO 34,8642 0.35%
ALTIN 2.494,920,44
BITCOIN 21166893.46278%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • Ece Er yazdı; Çağatay Ulusoy’un başarısı tesadüf değildir

Ece Er yazdı; Çağatay Ulusoy’un başarısı tesadüf değildir

ABONE OL
4 Aralık 2020 02:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çağatay Ulusoy ile ilgili yazılarımın sayısını bilmiyorum. Bu yazılar benim sizlerle olan ilişkimi sıcak ve samimi kıldı. Birbirine sevgiyle yaklaşan büyük bir ailenin içine katılmama sebep oldu. Bu birliktelikten hep onur ve gurur duydum.  Hepinize teşekkür ederim.

Konumuza gelirsek…

Çağatay Ulusoy başarı ile yürüdüğü yolda bir basamak daha çıktı. Bu basamak GQ dergisinin verdiği bir ödüldü. GQ Men ödüllerinde ‘2019 Yılının Televizyon Starı’ ünvanını kazandı. Tabi bu ödül Netflix yapımı ‘ Hakan- Muhafız’ yapımı ile geldi.  Şıklığı ve stili ile gözlere de hitap ettiğini kimse inkar edemez. Çağatay Ulusoy’un gecede giydiği takım elbisesinin tasarımı Derviş Bağzıbağlı tarafından gerçekleştirildi. İyi seçim!

Çağatay Ulusoy’un konuşmasındaki akıcı İngilizce beni şaşırttı. Çağatay’ın yabancı dil eğitimi aldığını biliyorum.  Beni şaşırtan genç yıldızın Türkçe konuşurken ki sıkıntısından hiçbir eser yoktu. Çağatay Ulusoy’un kendine has duruşu daha da güçlenmiş, kendinden emin bir genç erkek kimliğine bürünmüştü. Kendine has çekingenliğinden en ufak bir iz olmadan yaptığı konuşma  ile ülkeler arasındaki köprü görevini üstlendiğini de hepimize açıkça beyan etti. Alçakgönüllü kimliğini yok etmeden yapılan teşekkür konuşması bence gecenin gerçek starını bir kez daha gözler önüne serdi. İnternet üzerinden bütün dünyadaki hayranları Çağatay Ulusoy’u an be an takip etti. Kutlamalar hala tüm dünyada sürüyor.

Nedir bu Hakan- Muhafız dizisinin başarısı?

Sayısal olarak bakacak olursak: Hakan – Muhafız dizisinin sadece 1. Sezonu 10 milyonu aşkın bir rakamla izleyici ile buluştu. Netflix yeni üyeleri tarafından da seyredilmeye devam ediyor. 1. ve 2. sezon çekimi bittikten sonra Netflix ekranlarında izleyici ile buluşan dizi 3. ve 4. sezon için de onay almıştı. Ard arda yayınlanan iki sezon sonrası hızla 3. ve 4. sezon çekimlerine başlandı. 3. sezon 2020 Nisan ayında yayına alınacak. 4. Sezon ise 2020 Eylül ayında izleyici ile buluşacak. Fakat Netflix bu defa diziyi bir kere de yayınlamayacak. Böyle bir karar aldı kanal yönetimi. Bence de haklılar! Benim gibi bir çok kişi tıpkı bir maniaya tutulmuş gibi diziyi 1-2 gün içerisinde bitiriyor. Tabi ki bu da Netflix’in pek de işine gelmiyor. Bundan sonra eğer aksi bir karar çıkmaz ise hafta da bir sevdiğimiz dizileri seyredeceğiz.

Hakan- Muhafız dizisini Türkiye’den sonra en çok Brezilya’dan ve Meksika’dan izlendi. Kıtalar bazında izleyicilere bakınca da Latin Amerika’nın arkasından Afrika kıtası gelmektedir. Netflix Türk dizisini izleyen ülkeler arasına Kanada ve Avusturalya’nın katılması da ileriye dönük projelendirme için gerçekten dinamit etkisi yaratmış.  Tabi biraz daha rakamsal açıdan bakınca Avusturalya ve Kanada’nın toplam izleyici sayısı ancak Meksikalı izleyicilerin reytingine ulaşabilmiş. Avrupa kıtasına Türkiye dışında bakınca da birincilik Fransa’nın… Fransız izleyicisinin tutucu kimliğini Çağatay Ulusoy hayranlığı yerle bir etmiş. Avrupa’da 2. Sırada Almanya geliyor. Ne de olsa Almanya’nın fazla Türk izleyicisi var. İspanya ( özellikle Katalonya bölgesi )ve İtalya peş peşe geliyor. Ortadoğu’da Hakan-Muhafız dizisinin hatırı sayılır bir izleyicisi var.

Şimdi, lafı uzatmış gibi olduğumu düşünüyorsunuz değil mi?

Hayır… Ben de şimdi konuyu Çağatay Ulusoy’un son aldığı ödüle getirecektim. Abu Dabi ( Abu Dhabi)de sahiplerini bulan ödül gecesinde Çağatay Ulusoy Netflix orijinal Türk dizisi Hakan – Muhafız ile ‘ En İyi Televizyon Yıldızı’ ödülü aldı. Netflix projesi dahil pek çok projede Çağatay Ulusoy haberi yazmışım. Çağatay Ulusoy’un ‘Dünya Starı’ olacağını yazılarımda paylaşmaya devam ettim. Ve bir gün 6 Aralık 2017 tarihli yazımda başlığımı ‘ Çağatay Ulusoy Dünya Starı Oldu!’ diye yazı vermişim. Bu bir öngörü!

Çağatay Ulusoy’un kariyerine baktığımızda projelerin başarısı gitgide artmış. Bugüne kadar benim hatırladığım üç ayrı menajer ile çalıştı. Bunların içinde en başarılısı tabi ki Engin Aykanat’tır. Sadece Çağatay’ın değil pek çok oyuncunun Amerika kapısını açmasına da Engin Aykanat sağladı. Kendisini başarısından dolayı tebrik ederim.

Bu başarı bir tesadüf değildir!

Çağatay Ulusoy; ince, utangaç, hassas kimliğinin altında çok iyi bir kariyer planlaması yaptı. Bu hedefe doğru attığı adımların sesi zirvedekilerin kulaklarında çınlamaya başladı. Yıllar süren, genç  yaşına rağmen başarı ile hedefine yürüyen Çağatay Ulusoy’un bir dünya markası olma yolunda attığı adımları alkışlayarak seyrediyorum. Çağatay Ulusoy bugüne gelene kadar pek çok ödül kazandı. Çağatay’ın son aldığı ödül dünyaya açılan büyük kapının eşiğinde olduğunun kanıtıdır. Çağatay Ulusoy hayran kitlesinin, ona inananların ve tabiî ki hedeflerinin hayal ürünü olmadığını kanıtladı. Çağatay Ulusoy’a ve ilk günden beri ona inanan, güvenen, takipi eksik etmeyen hayranlarını tebrik ederim. Büyük bir başarıya imza attınız. Çağatay Ulusoy bu başarıların devamını getirecektir. Yolun açık olsun genç adam!

Hayatta yolunuzun açık olması dileği ile….

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.