DOLAR 32,4022 0.18%
EURO 35,0867 -0.14%
ALTIN 2.324,850,25
BITCOIN 22964652.38509%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Dr. İpek Ada Alver’den kışlık yiyecek hazırlayacaklara uyarılar ve öneriler
  • Magazin Name
  • Dr. İpek Ada Alver’den kışlık yiyecek hazırlayacaklara uyarılar ve öneriler

Dr. İpek Ada Alver’den kışlık yiyecek hazırlayacaklara uyarılar ve öneriler

ABONE OL
7 Ekim 2020 17:41
Dr. İpek Ada Alver’den kışlık yiyecek hazırlayacaklara uyarılar ve öneriler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver her kış döneminde bir çok aile tarafından hazırlanan kışlık yiyeceklerin bazen zehirlenmelere yol açtığını belirterek bu gıda zehirlenmelerinin önüne geçmek için öneri ve uyarılarda bulundu.

Kışlık olarak kullanılmak üzere alınan yiyeceklerin küflü, çürük ve ezik olmamasına dikkat edilmesinin önemine değinen Dr. İpek Ada Alver yiyecekleri hazırlarken iyice yıkayıp kurulanması gerektiğini, hazırlanan yiyeceklerin özellikle cam kavanozlarda muhafaza edilmesi ve plastik kapların kullanılmamasının ve cam kavanozların kapatıldıktan sonra kavanozun ağzının alevden geçirilmesi ve kapağının ezilmeden kapatılmış olmasına dikkat edilmesinin önemine değindi.

Dondurularak saklanacak olan besinleri önce kaynamış suyun içine atarak 1-2 dakika beklettikten sonra bekletip çıkartın. Hazırlanan sebze ve meyveleri kesinlikle sıcak ve kaynar halde iken derin dondurucuya koymayın. Kurutularak kullanacak ve saklanacak besinlerin fazla güneş ışığına maruz kalması B ve C vitaminlerinin değerleri kaybolacağı için bu besinleri muhakkak serin ve gölge bir ortamda temiz bir bez üzerinde kurutmaya özen gösterin diyen Dr. İpek Ada Alver hazırlanan besinler uzun bir süre sonra tüketilmek isteniyorsa bu besinleri -20 ˚C’de muhafaza edin ve sonrasında ürünleri buzu çözülmeden direkt kaynar suya atarak bekletmeden tüketin. Salamura ve turşu tarzı besinleri ışık almayacak bir ortamda serin ve kuru bir şekilde saklayın ve bunların, fermantasyonu ve aromayı sağlamak için uygun oranda sirke, tuz ve baharat karışımı ekleyin diyerek açıklamalarını tamamladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.