DOLAR 32,3928 0.18%
EURO 35,2226 0.01%
ALTIN 2.320,880,09
BITCOIN 22954022.85498%
İstanbul
16°

AÇIK

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Dr. Görkem Astarcıoğlu “Yenidoğandan itibaren alınan probiyotiklerin çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir”
  • Magazin Name
  • Sağlık
  • Dr. Görkem Astarcıoğlu “Yenidoğandan itibaren alınan probiyotiklerin çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir”

Dr. Görkem Astarcıoğlu “Yenidoğandan itibaren alınan probiyotiklerin çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir”

ABONE OL
19 Nisan 2021 08:16
Dr. Görkem Astarcıoğlu “Yenidoğandan itibaren alınan probiyotiklerin çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

450 Bin takipçisi olan Bebeğimle Mutluyum sayfası Instagram canlı yayınında yenidoğanda ağlamaların anlamlarının olduğunu ifade eden Dr. Görkem Astarcıoğlu “ilk hafta ağlayan bebek aç olduğu için ağlar, ancak ikinci haftadan itibaren ağlamaların sebebi çoğunlukla gazdır. Bu dönemde doktor tavsiyesi ile birlikte bebeklere damla şeklinde probiyotik verilebilir. Biz anneye emzirmeye başlarken bir damla şeklinde göğüs ucuna damlatmasını ve emzirmeye devam etmesini öneriyoruz. İyi bakteriler bu sayede bebeğin bağırsaklarında kolonileşerek sindirim sisteminin rahat çalışmasını sağlıyor.” dedi.

Bağırsakların ikinci beyin olarak anıldığını, burada yerleşmiş bakterilerin ise mikrobiyota ismiyle artık yeni bir organ olarak tanımladığını da söyleyen Dr. Görkem Astarcıoğlu bağırsakta oluşturulan sinyallerin beyindeki hormonların çalışmasını uyardığını da sözlerine ekledi. Dr. Astarcıoğlu “Anne sütü mikrobiyota gelişimini olumlu etkiler. Bu süreçte probiyotikler çok önemlidir. Bağırsaklara yerleştirilen doğru bakteriler mikrobiyotanın sağlıklı gelişmesine de katkı sağlar. Mikrobiyotanın sağlıklı gelişmesi, çocuğu ileride karşılaşabileceği pek çok hastalığa karşı da koruyacaktır.” şeklinde konuştu.

Hem sayfa moderatörü Hülya Düzgün hem de takipçilerden gelen soruları cevaplayan Dr. Görkem Astarcıoğlu Anadolu insanının probiyotikleri zaten bildiğini ve bununla ilgili entrenesan gelenekleri olduğunu da söyledi ve detay verdi: “ Mesela Anadolu’da bazı yerlerde bir gelenek var. Yenidoğan bebeğin iyi huylu ve mutlu olması için, yakınlarından bu özelliklere sahip bir kişinin bebeğin ağzına tükürmesi istenir. Kulağa tuhaf gelse de bu aslında bir mikobiyota transferidir. Şimdilerde iyi huylu bakterileri probiyotiklerle bebeğe vermek mümkün. İlk günden itibaren sindirim sistemi düzene gireceği için, gaz sancıları azalacak, uykuları ve büyümesi düzenli olacaktır.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.