Doğan Duru kimdir?

Redd grubunun başarılı sanatçısı Doğan Duru kimdir?

Doğan Duru kimdir?

Doğan Duru 29 Eylül 1973 tarihinde Kocaeli’nde dünyaya geldi. Daha çocukluk yıllarından itibaren müziğe büyük ilgi duyan Doğan Duru üniversite öğrencisi iken kardeşi Güneş Duru ile kurdukları Invictus Band grubu ile uzun süre İstanbul’da çeşitli mekanlarda konserler verdi.

Doğan Duru, Berke Hatipoğlu ile birlikte Ten grubunu kurdu. İkili gruplarını kurduktan sonra gruba Güneş Duru ve İlke Hatipoğlu’nun katılmasıyla grup çekirdek kadrosunu oluşturdu. Ten Grubu İstanbul’un çeşitli eğlence mekanlarında 2002 yılına kadar sahne alırlarken daha sonra gruplarının adını Redd olarak değiştirerek 2000-2004 yıllarında albüm için çalışmalara başladı.

Doğan Duru 1993-2000 yıllarında, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. Eğitiminin ardından Doğan Duru İtalya’dan gelen özel bir davet üzerine Milano’ya gitti ve opera eğitimini burada devam ettirdi. Scuola Musicale Di Milano’da bulunan, Scala Operası’ndan Carlos Del Bosco’la birlikte opera çalışmalarına devam etti.

Doğan Duru Ripatransone Workshop çalışmalarına, 2001 yılında konuk sanatçı olarak davet edildi ve bu orkestra ile İtalya’nın güney bölgesinde verdikleri konserlerde solist olarak Puccini aryalarını seslendirdi. 2002 yılında, İtalyan hükûmeti tarafından, özel yetenekli öğrencilere İtalyan hükûmeti tarafından verilen sanat bursuna hak kazandı. Guisseppe Verdi Konservatuvarı’nda opera ile ilgili araştırmalarını ve çalışmalarını sürdürdü. Bu dönemlerde Milano’da şan resiltalleri ve konserler verdi.

Bir yanıt yazın