Doçend babasının annesine yazdığı şiiri şarkı yaparak viral oldu

Doçend babasının annesine yazdığı şiiri şarkı yaparak viral oldu

Mevlüt Can Karataş nam-ı diğer Doçend, babasının gençken annesine yazdığı aşk şiirini şarkıya dönüştürdüğü ve babasına sürpriz yaparak şarkıyı dinlettiği video ile sosyal medyada saatler içinde viral oldu.

Bu Nasıl Rüya isimli şarkı ile binlerce paylaşım ve yorum alan videoda, oğlunun yeni yaptığı şarkıyı dinleyen baba, kısa bir süre sonra şarkının sözlerinin gençken eşine yazdığı şiir olduğunu fark ediyor. Şarkıyı dinlediği esnada geçmişe yolculuk yapan baba, oğlunun yaptığı şarkıyı çok beğendiğini esprili bir dille ifade ediyor.

Doçend, Bu Nasıl Rüya ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor: ”Aslında tam olarak adından da anlaşıldığı üzere rüya gibi bir hikayesi var. Babamın gençlik zamanlarında anneme yazmış olduğu bir şiire rastlayıp, onu kendimce bir şeyler katarak, bir şarkı haline getirmek istememle başladı her şey. Babamdan ve annemden habersiz oluşturduğum bu şarkıyı daha sonra babama dinleterek tepkisini ölçtüm ve bunu videoya kaydedip, sosyal medyada paylaştım. Ve herkes benimle aynı kanıdaydı. İzleyicilerin genel mottosu şuydu; ‘Düşünsene gençken birine aşık oluyorsun. Ona şiir yazıyorsun. Daha sonra evleniyorsun. Çocuğun oluyor ve o çocuğun, ruh eşine yazdığın o şiiri şarkı yapıyor. Evet gerçekten de bu nasıl rüyaydı?’ Dinleyenlerin ve dinleyecek olanların ben ve ailemle aynı duyguları paylaşıp, aynı rüyaya dahil olacak olmaları bizi şanslı hissettiriyor.  ”


Genel tarzının afro olduğunu fakat aynı zamanda çok farklı tarzlarda da şarkılar yapmayı sevdiğini dile getiren Doçend: ”Şarkılarımda bir hikaye olmasını önemsiyorum. Tıpkı bir yazarın kitabının okunmasını istemesi gibi bende hikayeyi dinleyiciye yansıtmak istiyorum. Tam olarak tek beklentim en güzel şarkıyı en güzel biçimde yapıp dinleyiciyle buluşturmak.” sözleriyle duygularını ifade ediyor.

25 yaşında olan Doçend, 7 yaşından itibaren beste üretmeye başlayan birden fazla enstrüman çalarak yüzlerce bestesi olan genç bir müzisyendir. Bağımsız bir şekilde şarkılarını dijital platformlarda yayınlamaya devam eden başarılı müzisyen, 8 milyona ulaşan şarkılara da imzasını attı. 2023 yılında ise O Ses Türkiye Rap yarışmasına katılarak yarışmada başarılı bir süreç geçiren Doçend, yeni şarkılar üretmeye devam ediyor.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram : @kamilhizer

Bir yanıt yazın