DOLAR 32,4982 0.25%
EURO 34,6089 0.29%
ALTIN 2.481,15-0,07
BITCOIN 2034784-5.29923%
İstanbul
22°

AÇIK

19:52

AKŞAMA KALAN SÜRE

Doç. Dr. Kemal Göl’den anne adaylarına sağlıklı gebelik için öneriler
  • Magazin Name
  • Sağlık
  • Doç. Dr. Kemal Göl’den anne adaylarına sağlıklı gebelik için öneriler

Doç. Dr. Kemal Göl’den anne adaylarına sağlıklı gebelik için öneriler

ABONE OL
11 Haziran 2022 15:42
Doç. Dr. Kemal Göl’den anne adaylarına sağlıklı gebelik için öneriler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlıklı bir gebeliğin en doğru yolunun onu önceden tasarlamak olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kemal Göl  “Doktorunuzla yapacağınız görüşmede, erken gebelik döneminde bebeğinize önemli zararlar verebilecek bazı enfeksiyon etkenlerine karşı bağışık olup olmadığınız gözden geçirilecek, gerekirse aşı önerilecektir. Eşiniz veya sizin ailenizde kalıtsal bir hastalığın varlığı sorgulanacak ve gebelik sırasında sorun yaratabilecek genel sağlık durumunuz açısından bazı tetkikler önerilebilecektir. Bebekte oluşabilecek bazı sakatlıkları önlemeye yönelik olarak folik asit desteği planlanacaktır” dedi.

NELER YAPILMALI?

Doç. Dr. Kemal Göl doğum öncesi süreçte ve gebelikte, annenin sağlığına herhangi bir zarar vermeden sağlıklı bir bebek doğurabilmesini hedeflediklerini dile getirdi.

Sağlıklı gebelik için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Doç. Dr. Kemal Göl, şöyle devam etti: “Gebe kalmayı düşündüğünüz aylarda, bebeğe zarar verebilecek etkenlerden uzak durmalısınız. Tüm gebelik boyunca ve özellikle ilk 3 ayda sigara, alkol ve doktorunuzun bilgisi dışındaki tüm ilaçlardan sakının. Gebelik boyunca kedi-köpek dışkısı ve çiğ etten uzak durun. Salata gibi çiğ yenen sebzelerin çok iyi yıkandığından emin olun. Toprakla uğraşırken eldiven giyin. Gebeliğin özellikle ilk 3 ayında görülen bulantı-kusmalar için sık ve az miktarda kuru gıdalar yenilmesi önerilir. Doktorunuz önermediği müddetçe bulantı kesmek için verilen ilaçları kullanmayın. Gebelikte sık görülen kabızlık yakınması için mümkün olduğunca bol sıvı alın, posalı yiyecekler yiyin. Gerekli hallerde doktorunuz size uygun bir ilaç önerecektir. İşiniz günde 3 saatten fazla çalışmayı gerektiriyorsa, en az 2 saatte bir 10-15 dakika dinlenin ve erken doğum risklerini doktorunuzla tartışın. Gebelik esnasında, -bazı riskli hastalar hariç- gebeliğin son haftaları dışında seyahat etmekte sakınca yoktur. Yolculuk boyunca her 2 saatte bir 5-10 dakika yürüyüş yapmanız faydalı olacaktır. Gebelik süresince sigara ve alkollü içkilerden uzak durun!”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.