Diş Beyazlatma Uygulaması Dişler İçin Zararlı Mıdır?

Diş Beyazlatma Uygulaması Dişler İçin Zararlı Mıdır?

Günümüzde her insan için önemli bir konu olan dış görünüşe gösterilen özen sadece kılık kıyafetle kalmayıp ayrıca sağlıklı ve beyaz dişler için de geçerli olmaktadır. Konuşurken vücudumuzda en dikkat çeken yer dişlerimiz olduğundan dolayı daha fazla dikkat edilmesi gereken bir konu olarak karşımıza çıkar. Hem sağlık açısından hem de estetik anlamda herkes dişlerinin beyaz olmasını ister. Bunun için diş beyazlatma uygulamaları mevcut olup bu uygulamaların diş hekimi kontrolünde yapıldığı takdirde bir zararının olmadığı yönünde pek çok araştırma yer alır. Diş beyazlatma uygulamasının en uygun zamanda ve doğru bir konsantrasyonda yapılması oldukça önemlidir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma uygulaması için jel kullanılır ve bu jeller genellikle peroksid içerikli jeller olarak tercih edilir. Bu jeller ile diş minesinde meydana gelen renklenmeler giderilir. Diş etlerinin bir zarar görmemesi amacıyla koruyucu tabaka tabaka ile kaplanır. Sonrasında dişlerde beyazlığı sağlamak amacıyla kullanılacak olan jeller diş üzerine sürülür. 20 dakika kadar dişlere beyaz ışık verilir. Uygun beyazlama sağlanana kadar işlem birkaç defa kadar daha tekrar edilir. Tüm bu uygulamalar uzman bir diş hekimi tarafından gerçekleştirilmelidir. Bazı insanlarda uygulama sonrası diş hassasiyeti meydana gelebilir. Burada dikkat edilecek husus diş temizliği için kullanılacak olan maddelerin kaliteli ve dikkatli bir biçimde seçilecek olmasıdır.

Diş Beyazlatma Uygulamasının Yan Etkileri Var Mı?

Diğer tıbbi uygulamalarda nasıl etkiler mevcutsa aynı şekilde diş beyazlatma uygulamasının da bazı yan etkileri bulunur. Bu yan etkiler kişiden kişiye göre değişiklik göstermekle birlikte uygulama esnasında kullanılan malzemelerden yapılan işlemlerin türüne göre farklılık gösterir. Diş beyazlatma uygulaması sonrasında dişlerde soğuk sıcak hassasiyeti meydana gelebilir. Soğuk sıcak hassasiyeti dışında tatlı ya da ekşi gıdalar tüketildiği zaman dişlerde sızlama gibi bir takım olumsuzluklar da karşımıza çıkabilir. Tüm bu olumsuz durumları engellemek amacıyla diş hekimleri çoğunlukla beyazlatma uygulamasından sonra dişi koruyucu jel kullanımı tercih ederler.

Neden Diş Beyazlatma Uygulamasına İhtiyaç Vardır?

Kişisel bakımına özen gösteren kişilerin tercih ettiği bir uygulama olarak göze çarpan diş beyazlatma uygulaması günümüzde oldukça yaygınlaşmıştır. Bunun sebebi insanların güzel ve rahat bir gülüşe sahip olmak istemelerinden geçer. İnsanlar konuştukları zaman karşıdaki kişide dikkat çeken ilk şey dişlerdir. Böyle bir durumda herkes dişlerinin sağlık ve beyaz bir görünüme sahip olmasını ister. Hatta dişlerdeki bu renk bozuklukları psikolojik olarak da insanları etkilemektedir. Tüm bu sebepler göz önünde bulundurulduğunda en etkili yöntem diş beyazlatma uygulaması olarak görülür.

Dişler Beyazlığını Nasıl Kaybeder?

Dişlerin beyazlığını kaybederek renklenmesi her insanın karşılaştığı ortak bir problem olarak karşımıza çıkar. 

Bu renklenmenin birçok faktörü olmakla birlikte şu şekilde sıralanabilir;

  • Günlük hayatta tüketilen ve dişlere zarar veren kahve, çay ya da sigara gibi gıdalar.
  • Genetik bir takım bozukluklar ve renklemeler.
  • Henüz anne karnındayken antibiyotik gibi şeylere maruz kalınması.
  • Çocukluk zamanlarında meydana gelen yapısal bozulmalar.
  • Günlük hayatta diş temizliğine yeterince özen gösterilmemesi.

Tüm bu sebepler dişlerin orijinal beyaz rengini kaybetmesine ve renklenmeye sebebiyet verir. Bu renklenmeler sarı ya da gri gibi farklı şekilde karşımıza çıkabilir.

Bu içerik https://www.elacabuk.com/ adresinden derlenmiştir.

Bir yanıt yazın