Dilara Tabak kimdir?

Son dönemde başarılı projelere imza atan Dilara Tabak kimdir?

Dilara Tabak kimdir?

Dilara Tabak, İstanbul’da dünyaya gelmiştir.. 2012 yılında İstanbul Üniversitesin de Orman Endüstri Mühendisliği okurken bu süreçte Sadri Alışık Kültür Merkezinde pek çok eğitmenden tiyatro ve oyunculuk eğitim alan Dilara Tabak. 2016 yılında İstanbul Aydın Üniversitesinde Drama ve Oyunculuk bölümüne geçiş yaptı ve 2020 yılında mezun oldu.

 

2015 yılında Tiyatro Karnaval’da ve 2014 yılında Bisanfa Akademi’de oyunculuk eğitimi alan Dilara Tabak. İstanbul Şehir Tiyatrolarında Melahat Abbasova’nın yönettiği “İblis” oyununda, Ezgi Sumer Yolcu’nun yönettiği “Yankı” oyununda asistanlık yaptı. İstanbul Aydın Üniversitesi lisans tezi olan “ 2013-2018 Yılları Arasında İstanbul Şehir Tiyatrosundaki Müzikal Oyunların Tematik İncelenmesi” adlı tezin incelemesine katkı sağlamak adına Sevtap Çapan’ın yönettiği “Peri Kızı Müzikali” adlı oyunda gözlemci olarak bulunan Dilara Tabak . 2021 yılında İstanbul Şehir Tiyatrolarında Aslı Öngören’in yönettiği “İki Efendinin Uşağı” adlı oyunda, 2022 yılında Özgür Kaymak’ın yönettiği “Gül’e Ağıt” oyununda yönetmen asistanlığı yaptı. Ayrıca Atölye’M Meltem Taşkıran’da şan eğitimi aldı. Ankaoğlu Sanat Merkezi’nde Drama eğitmenliği yaptı. Resmi stajını Cumhuriyet Gazetesinde Kültür- Basın bölümünde Emrah Kolukesik ardından Yazgülü Aldoğan’ın asistanlığını yaparak gerçekleştirdi.

 

2021-2022 yıllarında Mint Prodüksyonun oluşturmuş olduğu “Dijital İnsan- Aypera” projesinin oyunculuğunu yapan Dilara Tabak. 2014 yılında İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz / Yönetmen: Mehmet Bilge Aslan, 2018 yılında Herkes Aynı Bahçede/ Yönetmen: Yeşim Koçak, 2019 yılında Atları da Vururlar/ Yönetmen: Şakir Gürzumar, 2020 yılında İnishmaan’ın Sakatı/ Yönetmen: Ayşe Lebriz Berkem, 2021 yılında Ademler ve Havvalar Yönetmen: Eyüp Emre Uçaray oyunlarında oyunculuk yaptı. Özel yetenekleri; Şan, dans( swing, vals,tango,boybye), gitar, binicilik, aikido olmakla beraber, fiziksel tiyatro ve eskrim eğitimleri de alan Dilara Tabak, KAÇUV ( Atölye’Meltem Taşkıran KAÇUV Konserleri ) (29 Nisan 2016- Volkswagen Arena) projesinde şarkı söyleyerek destek vermiştir. Kalp Vakfı (Drama Liderliği) (13-14-15 Aralık 2019- İstanbul Kongre Merkezi) yapmıştır.

2020 yılında Toygar Kabaş’ın yönetmenliğini yaptığı “Kozalak” kısa filminde yer alan Dilara Tabak bu kez de 2021 yılında Toygar Kabaş’ın “Çalgıcılar” kısa filminde oyunculuk yapmıştır.

 

2022 yılında Orman Genel Müdürlüğünün projesi kapsamında Çat Kapı Tiyatro ekibine katılarak Süleyman Kadim Kabaali’nin yönetmenliğini yapmış olduğu Adil Amca ve Sincap Sinan’ın Peşinde adlı oyunda yer almıştır. Dilara Tabak ayrıca seslendirme sanatçısı olarak dublaj yönetmeni Zeynep Melike Aksoy ile Destan / Kuruluş Osman / Sıcak Kafa  İbn-i Sina/ Alsancak/ Ateş Kuşları/ Serçenin Gözyaşları (2022-2023) dizilerinde ve filmlerinde seslendirme yapmıştır.  2022 yılında ayrıca Üç Kafadarlar tiyatro ekibinde Aslan ile Fare oyununda Tarık Şerbetçioğlu yönetmenliğinde çocuk oyununu, Hoppala adlı yetişkin oyununu yine yönetmen Tarık Şerbetçioğlu eşliğinde oynamaktadır. Ayrıca Söz Şiir Sanat Tiyatrosunun, Uğraş Atay yönetmenliğinde 3 Kişilik Medeniyet oyununda oynamaktadır. Dilara Tabak Sestanbul eğitim merkezinde oyunculuk eğitimi vermektedir. Tiyatroscop tiyatrosunun Topal Osman oyununda Hasan Milan yönetmenliğinde oynamaktadır. Bir başka oyun olan yine Hasan Milan yönetmenliğinde olan Şerife Bacı adlı oyunda oynamaktadır. Ayrıca Halksahne’nin Ulukan Özpolat yönetmenliğindeki Bağ oyununda oynamaktadır. 2023 yılında Emniyet Genel Müdürlüğünün projesi olan Hayallerinle Uç oyununda yönetmen Gönül Acar eşliğinde oynamaktadır. Ayrıca ekranlara ünlü ödüllü İtalyan tenor Guerino Papa’nın Ama La Vita adlı şarkısının klibinde yer almaktadır.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın