DOLAR 32,3765 0.17%
EURO 35,0190 -0.21%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2257774-0.97954%
İstanbul
14°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • DEÜ Rektörü Hotar: “ülkemiz için çalışmanın gururunu yaşıyoruz”

DEÜ Rektörü Hotar: “ülkemiz için çalışmanın gururunu yaşıyoruz”

ABONE OL
21 Eylül 2020 12:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 2’nci yılını doldurduğu görevine ilk günkü heyecanıyla devam ettiğini belirterek, “İki yıllık görev süremiz boyunca, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin değerli fertleri ile birlikte ilkleri başarmanın; ülkemizin geleceği için var gücümüzle çalışmanın; bizlere emanet edilen değerlerimize sahip çıkmanın gururunu yaşadık” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atandığı görevinde 2’nci yılını doldurdu. Rektör Hotar, YÖK’ün uluslararasılaşma hedeflerine ulaşmak için yaptıkları yenilikler, düzenlemeler, etkinlikler ile COVID-19 pandemisinde hayata geçirdikleri uygulamaların yer aldığı video serilerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

İLK GÜNKÜ GİBİ

Görevine ilk günkü heyecanla devam ettiğini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle ülkemizin saygın yükseköğretim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesine ilk kadın rektörü olarak atandığım 15 Temmuz 2018’den bu yana, aile fertlerimizin gönülden desteğiyle birçok açılış yaptık; umudu ve güzellikleri paylaştık. İki yıllık görev süremiz boyunca, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin değerli fertleri ile birlikte ilkleri başarmanın; ülkemizin geleceği için var gücümüzle çalışmanın; bizlere emanet edilen değerlerimize sahip çıkmanın gururunu yaşadık” dedi.

HER DAİM HAZIRIZ

Olağanüstü durumlara karşı da her zaman hazır bulunduklarını ifade eden Hotar, COVID-19 salgınının ortaya çıktığı günden itibaren hem birey hem de toplum sağlığını korumak adına önlemlerini aldıklarını, COVID-19 Tanı Merkezini kurduklarını ve DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde kullanılan maske, dezenfektan, önlük ve çarşaf gibi ürünleri kendi imkanlarıyla imal ettiklerini söyledi.

EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi’ni geliştirmeye devam ettiklerini söyleyen Hotar, “Kiraz İlçemizde Veteriner Fakültemizi açtık. Diş Hekimliği Fakültemizi kurduk. Ulusal ve uluslararası alanlarda çok sayıda projeler gerçekleştirerek ülkemizi temsil ettik. Dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer alma hedefimize emin adımlarla yürürken vatanımıza, milletimize ve bilim dünyasına hizmetlerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.