Çöp siyasetini o fotoğraflarla yerle bir etti!

Çöp siyasetini o fotoğraflarla yerle bir etti!

Çevresi çöp yığını olan ve Büyükçekmece Belediyesi’ne karşı ‘Çöpleri toplayamıyorlar’ algısı, Ekinoba Muhtarı Reşide Kurt ve belediye ekiplerinin takibi ile boşa çıktı. Çevresi çöp yığını olan konteynerlerin içlerinin boş olduğu görüntüsünü, meclis toplantısında ifşa eden Başkan Akgün, ‘Bu hainleri böyle rezil edeceğiz’ dedi. Bu durum ,bir çok kez çöpler üzerinden paylaşım yaparak belediyeye karşı eleştiri yapan AK Parti İlçe Başkanı Murat Çelik’in, ‘Bu eylemden haberi var mıydı?’ sorusunu gündeme getirdi.

Büyükçekmece’de çöp konteynerlerinin etrafına çöp yığıp belediyeye karşı ‘Çöpleri toplamıyor imajı yaratan’ kişilerin amaçlarını ayyuka çıkaran Belediye Başkanı Hasan Akgün, ‘Milletin parası ile alınan çöp kovalarının içi boş dururken, etrafını çöp yığını yapıp fotoğraf çekip çeşitli mecralarda Büyükçekmece Belediyesi çalışmıyor imajı yaratmaya çalışanların bu gayretleri boşa çıkacaktır’ şeklinde tepkide bulundu. Ekinoba Muhtarı Reşide Kurt’un ısrarlı takibi ile çektiği fotoğrafları meclis toplantısında halka gösteren Başkan Akgün, içi boş olan ancak çevresi çöp yığını gözüken fotoğraflar üzerinden, ‘Bu eylemleri hangi amaçla, hangi siyasi grup yaparsa yapsın sadece toplumumuz tarafından lanetlenirler’ dedi.

Çelik’in bağlantısı var mı?

Yaşanan bu olaylar sonrası akıllara geçtiğimiz sene çöp konteynerleri üzerinden Büyükçekmece Belediyesi’ne karşı paylaşımlar yapan AK Parti İlçe Başkanı Murat Çelik geldi. Çelik, kış aylarında yoğun kar yağışı sonrası belediyenin çalışmalarının aksamasıyla birlikte, bazı mahallelerde toplanmayan çöpler üzerinden eleştirilerde bulunmuştu. Çelik, o zaman ki yaptığı paylaşımda, ‘Maskelerimizi kullanmaya özen gösterelim. Malum Büyükçekmece’mizde toplanmayan çöpler sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir! Kar dağlarıyla birlikte, çöp dağlarına da şahit olduk. Bakalım sırada ne var!’ şeklinde sözler sarfetmişti. Konu olarak bağlantılı bu olaylar sonrası gündeme, ‘Yerel seçimler öncesi AK Parti İlçe Başkanı Murat Çelik yine çöp konteynerleri üzerinden belediyeye karşı saldırıya mı geçecek?’ sorusu düştü.

AK Parti Grubu da sert bir dille kınadı!

Meclis toplantısında konuyu gündeme getiren ve yapan kişileri ‘Vatan haini’ olarak ifade edip kınayan Başkan Akgün’ün yanı sıra AK Parti Grubu da söz alarak ‘‘Biz de bu yapılan tavrı ve hareketi kınıyoruz, bizler de AK Parti grubu olarak bu işin takipçisi olacağız’ şeklinde tepkilerini gösterdi.

Olayı sosyal medyada ifşalayan ve eylemi yapanlara sert sözlerle yüklenen Ekinoba Muhtarı Reşide Kurt ise duruma ‘Birkaç gündür takipteyim,civan sokaktaki çirkin görüntü malesefki kasıtlı yapılmaktadır, her kimler yapıyorsa Allah bildiği gibi yapsın Konteynırın içi boş, özellikle iki adet temizlik işleri müdürlüğünce konulmuştur. Aşalık bir durumdur. Belediye temizlik işleri en çalışkan birimlerden bitanesidir. Utanmaz arlanmazlar. Yemiyoruz bilginiz olsun. Çağ dışısınız’ sözleriyle tepki gösterdi.

                               
                                 

 

#Denge TV #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

Bir yanıt yazın