Cihangir Köse kimdir?

Cihangir Köse kimdir?

Cihangir Köse 1962 yılında Adana dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatı devam ederken tiyatroya büyük ilgi duymaya başlayan Cihangir Köse 1989 Yılında amatör olarak Tiyatro Merdiven grubunu arkadaşı Alpay Ekler ile kurarak oyunculuk serüvenine başlamıştır. Cihangir Köse 1993 yılında Bizim Tiyatro grubu ile profesyonel oyunculuğa adım attı. Bir süre İstanbul Şehir Tiyatroları TAL projelerinde çalıştı.

 

1997 Yılında Reis Çelik’in yönetmenliğini yaptığı “Hoşçakal Yarın Filmi” ilk sinema filmi projesidir. Daha sonra Özgür Bakar’ın yönettiği Türk Korku Sineması filmlerinden Alem-i Cin serisinde “Salih Hoca” karakterini canlandırarak oyunculuk kariyerine ilk adımını atan Cihangir Köse televizyon dizi oyunculuğu kariyerine de 2017 yılında TV dizi piyasasına Ay Yapımın gerçekleştirdiği “İçerde” dizisinde “Feridun Müdür” karakterini oynayarak adım attı.

 

Cihangir Köse daha sonra da televizyon dizilerindeki oyunculuk kariyerine MF Yapım ın “Anne” adlı dizisinde “Komiser Rasim” karakteri ile devam etti. 2018 yılında Süreç Film’in yapımcılığını yaptığı “Cennet’in Gözyaşları” dizisinde “Halil” karakteri ile bir sezon boyunca sevilen kötü adam olarak yurt içinde ve yurtdışında seyircilerin beğenisini kazandı.

 

Cihangir Köse daha sonra sırasıyla 2019 “Payitaht Abdülhamit” dizisinde 6 bölüm “Paşa” karakterini canlandırdı. 2020 Mia Film’in yapımcılığını yaptığı “Çatı Katı Aşk” komedi dizisinde zor baba karakteri ile sevildi. Dolunay, Aldatmak, Kalp Atışı gibi yurt dışında da sevilerek izlenen dizilerde “kız babası” olarak gördük.

2021 de Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği dönem dizisi “Destan” da “Otacı” karakterine hayat veren Cihangir Köse TV 8 in sevilen günlük dizisi Canım Annem de “bilge Yusuf” karakterini canlandırdı.

2023 yılında bir süredir ara verdiği tiyatroya dönüş yaptı. Erkan Çelikol’un yazdığı “Sabahattin Ali Kıyamadığım” adlı oyunda “Kamyoncu Ali” karakteri ile seyircinin karşısına çıkan oyuncu aynı zamanda “Yeditepe İstanbul Oyuncuları” olarak yeni bir tiyatro grubunun kurulmasına öncülük ediyor.

Cihangir Köse Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümü mezunudur.

“Virüsün Adı Yok” “Soyunun Savaşa” adlı Tiyatro oyunlarını yazmış ve ayrıca “Annem Bana Peynir Al Dedi” “İşçilerin Haziranı” adlı belgesel filmlerin yönetmenliğini yapmıştır.

Kamil Hızer / magazinname.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın