Cem Eroğlu kimdir?

Cem Eroğlu kimdir?

Cem Eroğlu 22 Eylül 1981’de medeniyetlerin beşiği Antakya’da dünyaya gelmiştir.

İlk ve ortaöğrenimini Antakya’da tamamladıktan sonra üniversite için Mersin’e gitmiştir. Mersin Üniversitesi’nde Kamu yönetimi lisans eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmak için İstanbul’a taşınmış ve Kalkınma İktisadı ve İktisadi Büyüme alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Bir kere yaşamaya başladıktan sonra aşık olunan bu şehirden kopmak mümkün olmamıştır.

Oldum olası talk show hastası olan Cem Eroğlu önce efsane TV programı  Beyaz Show’da yönetmen asistanlığı ile nanayı yemeye başlayıp ardından metin yazarlığı, editörlük, sunuculuk ,canlı yayınlarda skeçler yapmıştır. Beyazıt Öztürk’ün yanı sıra Özlem Tekin, Armağan Çağlayan, Zeki Kayahan Coşkun gibi isimlerin TV programlarına katkıda bulunan Cem Eroğlu televizyon dünyasında piştikten sonra gerçek sahnelere, tiyatrolara yönelmiştir. Tiyatrolarda organizasyon ve prodüksiyon kademelerinde yer almış, tiyatroyu sektörün önde gelen prodüksiyonlarında Aysa Prodüksiyon ile öğrenmiştir. Hala bünyesinde çalıştığı Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu ile Genco Erkal, Rutkay Aziz, Haluk Bilginer, Ferhan Şensoy, Yıldız Kenter gibi büyük ustalarla çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir.

Yıllardır bu dünyanın sahne arkasında yer almakla pişen fikirleri 2018’de hayat bulmuş , sahnelerle tanışmıştır. ‘Bi Şi Di Cem’ ismi ile sahnelediği stand-up şovuyla hayat hikayesini, İstanbul’da, Türkiye’nin pek çok şehrinde ve hatta Almanya’da seyircisiyle buluşturan Cem Eroğlu, pandemi döneminde sahnelerin kapanmasıyla online olarak seyircisiyle buluşmaya devam etmiştir , Bu dönemde Number One TV’nin tek programı olarak bir talk -showa imza atmıştır. Aynı zamanda Milyon TV ve Youtube’ta da içerik üretimine devam etmiştir.

2020’de toplum sorunlarına güldüren bir yaklaşım ile parmak atmak  isteyen Cem Eroğlu  toplumsal sorunlara toplumun kanayan yarası kadınlara yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine kendince bir protesto uygulayarak İstiklal Caddesinde soyunarak koşmuş ve deli ünvanına layık olduğunu kanıtlamıştır.

Bi Şi Di Cem’in yeni içeriğiyle ‘Doktor Bi Şi Di Cem’ olarak hem toplum sorunlarına bir de başka bir açıdan bakmak istemiş hem de ‘Bi Şi Di Cem’ ile anlattığı kendi hayat hikayesine ek olarak şimdi de sağlık çalışanlarının çoğunlukta olduğu ailesinin öykülerini seyirciyle buluşturmak istemektedir.

Bir yanıt yazın