DOLAR 32,5078 0.29%
EURO 34,6438 0.42%
ALTIN 2.478,54-0,17
BITCOIN 2049974-4.27265%
İstanbul
22°

AÇIK

16:52

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Çağrı Saray “Kökleri başıboş ve çoğul hakkında” adlı sergisini sanatseverlerle buluşturuyor
  • Magazin Name
  • Kültür-Sanat
  • Çağrı Saray “Kökleri başıboş ve çoğul hakkında” adlı sergisini sanatseverlerle buluşturuyor

Çağrı Saray “Kökleri başıboş ve çoğul hakkında” adlı sergisini sanatseverlerle buluşturuyor

ABONE OL
27 Temmuz 2021 14:44
Çağrı Saray “Kökleri başıboş ve çoğul hakkında” adlı sergisini sanatseverlerle buluşturuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çağrı Saray’ın 2 Ağustos itibariyle Atelier Marvy’de görülebilecek “Kökleri Başıboş ve Çoğul Hakkında” sergisi sanatçının 2010’dan beri kullandığı, katman katman çoğalan ve sürekli hareket halindeki desenleri ile hayat buluyor. Saray’ın kullandığı bu yöntem imgelerin betimlenmesine olanak sağlasa da, sanatçı, bu yöntemi erk ve iktidarın belleğimizde, ruhlarımızda ve bedenlerimizde yarattığı hasarı betimlemek için kullanmayı tercih ediyor. Bunları bir davranış biçimine dönüştürerek, bir mimari yapının tasviri, bir aile fotoğrafı veya belleğimizde titreşen nesneler gibi birbiriyle bağlantılı görünmez bir ağın parçaları olarak ortaya koyuyor. Bu parçalarla geçmişi bugün üzerinden şekillendirmeye devam ediyor. Bu nedenle de Saray’ın eserlerinde hiçbir imge mutlak ve net değil, belleğimizdeki izler gibi sürekli hareket halinde. Her an kaybolma ile yepyeni formlar oluşturma arasında imgeler birbirleriyle ilişki kuruyor.

Atelier Marvy, değerli sanatçıları ağırlamayı sürdürüyor. Sanat ve yerel zanaatı temel değerleri içerisinde sahiplenen Club Marvy misafirleri, yemyeşil doğa ve sakin lüks ile çevrelenmiş biçimde sanatın farklı alanlarını deneyimleme imkanı buluyor.

Çağrı Saray Kimdir?

2001 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olan Çağrı Saray, aynı fakültede yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarını tamamladı. Saray, kimlik sorunları, kişisel tarih, hafıza, ev-mekan kavramı ve toplumsal bağlamları üstüne düşüncelerini yansıtan; desen, gravür, fotoğraf, video ve yerleştirmelere uzanan bir çizgide interdisipliner çalışmalarıyla tanınıyor. Gündelik hayattan ve yaşamımızın siyasal-ekonomik koşullarından, küresel ölçekte kültürel dönüşümlere varan süreçler, çalışmalarının ana omurgasını oluşturuyor. Desenlerinde mekanları, nesne ve figürleri kendine özgü katmanlı çizgisel üslubuyla işleyen sanatçı, tekrarlardan oluşan hareketli ve akışkan imgeler ortaya koyuyor. Eserlerindeki net ve kararlı çizgisellik, basit ayrıntılarla gelişerek mekan, nesne ve figüratif imgelere evriliyor.

Atelier Marvy Hakkında

Atelier Marvy, kapılarını 2017 yaz sezonunda sanat galerisi ve residency programı olarak misafirlerine açtı. Yaratıcılığın ve hayal gücünün merkezine alan Atelier Marvy, bilinen galeri mekanı algısını yeniden okuyarak sanatı doğayla bir araya getirdi. Sanat yönetmenliğini Döne Otyam’ın üstlendiği Atelier Marvy, geçtiğimiz üç yılda sezon içinde gerçekleştirdiği 15 sergi ile çağdaş sanat alanında 25 değerli sanatçının çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Multidisipliner sanat yaklaşımı ile Atelier Marvy’de şu ana kadar resim, fotoğraf, heykel, baskı teknikleri ve video alanında gerçekleştirdiği pek çok çalışma ile bugüne kadar yüzlerce Club Marvy misafirine ilham verdi. Sergi sanatçılarının yanı sıra Residency programı ile misafir edilen sanatçılar, Atelier Marvy’nin yer aldığı Club Marvy’nin eşsiz doğasında çalışma, düşünme ve üretme fırsatı buldular. Residency kapsamında sanatçılar, kolektif bir ruhun içinde yaşadıkları coğrafyadan, aşina oldukları yaşam alanlarından uzakta bir Ege kasabasında yeni bir dil ve diyalog kurabilecekleri bir çalışma düzeni kurdular.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.