DOLAR 32,3398 0.17%
EURO 35,2124 0.06%
ALTIN 2.246,350,14
BITCOIN 2106195-3.95074%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Borusan Sanat’ta bu hafta

Borusan Sanat’ta bu hafta

ABONE OL
22 Nisan 2021 10:36
Borusan Sanat’ta bu hafta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borusan Sanat, dijital platformlar üzerinden dinleyicileri ile buluşmaya devam ediyor.

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Çevrimiçi video platformu borusansanat.tv üzerinden yayınladığı ücretsiz konser kayıtlarıyla izleyicilerine buluşmaya devam eden Borusan Sanat, ağırladığı birbirinden değerli solist ve şefler ile bu hafta da keyifli bir program hazırladı.

25 Nisan Pazar günü borusansanat.tv’de BİFO’yu, ünü, anavatanı Avusturya’daki başarılarının ardından tüm Avrupa’ya ve Amerika’ya yayılan, senfonik ve koral repertuvarın yanı sıra opera eserlerine olan hâkimiyetiyle de dikkat çeken; Ekim 2021 itibarıyla BİFO’nun sanat danışmanı ve daimi konuk şefliğine getirilecek olan Patrick Hahn yönetiyor. Konserde 20. yüzyılın müzik dilini belirleyen iki dev isim olan Anton von Webern ve Benjamin Britten’ın yapıtları, tüm zamanların ilham perisi Mozart’ın ünlü “Linz” Senfoni’si ile birleşecek.

25 Nisan Pazar günü saat 11.00’de yayınlanacak kayıtta ise Serhan Bali konser öncesi keyifli sohbetleriyle borusansanat.tv’de olacak.

Ustalar Geçidi konseri Nisan sonuna kadar borusansanat.tv’de!

 25 Nisan Pazar günü saat 11.30’da onursal şef Gürer Aykal yönetiminde viyolonselci Camille Thomas’nın BİFO’ya eşlik ettiği, “Klasik Müziğin Ustaları” başlığını taşıyan konser bu hafta bir kez daha izleyicilerin karşısında. Camille Thomas eşliğinde BİFO, 1730 yılına ait bir Stradivarius ile Robert Schumann’ın konçerto repertuvarına kazandırdığı nadir incilerden biri olan La minör Konçertosu’nu seslendirilecek. Konser ayrıca, Türkiye’de çağdaş müziğin üretimi ve eğitimi üzerine yeri doldurulamayacak emekler vermiş olan değerli bestecimiz ve eğitmenimiz Muammer Sun’un Yaylı Çalgılar Orkestrası için Türküler ve Oyun Havaları alt başlığını taşıyan Demet adlı yapıtı ile başlayacak.

Saat 11.00’de yayınlanacak kayıtta ise Nisan Ak konser öncesi keyifli sohbetleriyle borusansanat.tv’de olacak.

Deniz Mahir Kartal, Borusan Müzik Evi’nde!

Borusan Klasik radyonun sevilen programı “Borusan Müzik Evi”, çağdaş müzik ve disiplinlerarası performansları dinleyicilerine sunmaya devam ediyor. 23 Nisan Cuma günü saat 23.00’te müzik yapımcısı Deniz Mahir Kartal, daha önce yayınlanan ve büyük beğeni toplayan programı için hazırladığı seçkisi bir kez daha dinleyicilerle buluşacak.

Karnaval.com üzerinden yayın yapan Borusan Klasik’e internette karnaval.com/borusanklasikdinle adresinden, mobil ortamda iPhone (App Store) ve Android (Google Play Store) cihazlarınıza indireceğiniz “Karnaval” uygulamasıyla, iPad için yine App Store’dan indireceğiniz “Karnaval Radyo” uygulamasıyla dinleyebilirsiniz.

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat.tv

25 Nisan 2021 Pazar

11.00 Konser Öncesi Söyleşi: Nisan Ak

“Klasik Müziğin Ustaları” 

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası

Gürer Aykal şef

Camille Thomas keman ●

 

SUN Demet – Yaylı Çalgılar İçin Oyun Havası

SALIERI Prima La Musica e Poi Parole Uvertürü

MOZART Der Schauspieldirektor Uvertürü, KV 486

SCHUMANN Viyolonsel Konçertosu, La minör, Op. 129 ●

PROKOFIEV 1. Senfoni, Re Majör, Op. 25, “Klasik”

 

ÇEVRİMİÇİ GÖSTERİM / borusansanat.tv

25 Nisan 2021 Pazar

11.00 Konser Öncesi Söyleşi: Serhan Bali

“Gelenekten Geleceğe” 

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası

Patrick Hahn şef

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.