“Bizi Ayıran Çizgi” dizisi tanıtımı ve eleştirisi

Bizi Ayıran Çizgi dizisi farklı bir kurgusuna rağmen daha başarılı olabilir miydi?

“Bizi Ayıran Çizgi” dizisi tanıtımı ve eleştirisi

Netflix sonrası ülkemizde hem yerli hem yabancı film ve dizi platformları arka arkaya izleyicisiyle buluştu. GAİN’den işte bu platformlardan birisi. GAİN yerli yapımları arka arkaya izleyicisiyle buluşturmaya devam ediyor.

İşte “Bizi Ayıran Çizgi” dizisi de bu dizilerden birisi. İçerik olarak farklı olmasına rağmen oldukça durağan olan bu dizide başrolleri Hazal Subaşı ve Ozan Dolunay üstlenmiş Dizi 5 bölümden oluşurken Hazal Subaşı’yı bir çoğumuz Çukur dizisindeki Nehir karakteri olarak hatırlayacaktır. Ozan Dolunay ise Yüksek Sosyete dizisi ile büyük çıkış yapmıştı.

Bizi Ayıran Çizgi adlı dizide her ikisi de gerçekten üstün bir oyunculuk performansı sergilemişler. Dizide Sinan ve Sinem karakterine hayat veren ikilinin dizinin ilk 3 bölümünde neredeyse hiç diyalogları yok denecek kadar az olmuş.

Her iki oyuncuda bu bölümlerde özellikle birçok şeyi beden dilleri ve mimikleriyle anlatırlarken ilk 3 bölüm boyunca aynı sahneleri neredeyse bire bir tekrar tekrar izliyorsunuz.

Dizinin konusu aslında biraz basit bir konu üzerinden işlenmiş. İstanbul’da bir terör saldırısı düzenleniyor ve Sinem o bölgeden bir taksi ile işine giderken meydana gelen bombalı patlama sonrasında hayatını kaybediyor.

Sinan devamlı olarak geçmişe tekrar tekrar giderek Sinem’i kurtarmak için mücadele verirken bizlerde acaba sonunda ne oluyor diye merak ederek 5 bölümü bitiriyoruz. Filmde bir zamansızlık kavramı gibi bir şey var. Dizi başladığı ilk andan itibaren Sinan’ın patlama öncesine dönüp Sinem’in o taksiye binmesini engellemek için mücadele veriyor. Dizide her Sinan’ın, Sinem’i engellemek için Sinem’in taksiye bindiği yere farklı şekillerde gidiyor ve Sinem’in taksiye binmesini engellemek için farklı yöntemler izliyor.

Dizinin dördüncü bölümünün tamamı neredeyse dizinin en güzel bölümlerinden biri olmuş. Müzikler mükemmel, izlerken ve dinlerken keyif alıyorsunuz.
Dizi ile ilgili daha fazla bir şey anlatmayayım ki, diziyi izlemeyi düşünenler dizinin devamında ve sonunda ne olduğunu öğrenmesinler ki dizinin onlar için büyüsü kaçmamış olsun.

Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın