Beyaz Hüzün Sarıkamış seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor

Çekimleri 2 yıl süren destansı bir öykü "Beyaz Hüzün Sarıkamış" ilk ön gösterimini Üsküdar'da gerçekleştiriyor

Yapımcılığını Ekol-Organizasyon, Abdurrahman Korkmaz’ın üstlendiği, senaryosu ve yönetmenliğini Kenan Korkmaz’ın üstlendiği ve aynı zamanda rol aldığı “Beyaz Hüzün Sarıkamış” adlı sinema filminde diğer baş rollerde Duygu Poyraz, Ali Poyraz, Şenol Kara, Murat Mustafa Yatman üstlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Beyaz Hüzün Sarıkamış” adlı filmde 1886 yılında yaşanan büyük Çerkes sürgünü sırasında annesi ile Osmanlı topraklarına sığınan Abrek’in annesini kaybetmesinden sonra bir asker olarak hayatını devam ettirmesi ve Balkan Harbine katılarak ağır bir yenilgiyi yaşadıktan sonra Sarıkamış Harekatı için yola koyulmasını ve kendine bağlı birliği Sarıkamış’a ulaştırma çabası anlatılıyor.

Filmin senaryosunu yazan ve ilk kez bu filmle yönetmen koltuğuna oturan Kenan Korkmaz yaptığı açıklamada “ Filmin çekimleri iklim koşullarından dolayı yaklaşık iki yıl sürdü. Film için 1500 civarında yan cast oyuncusu ile çalıştık. Filmimizin çekimleri Erzincan ve Bayburt’ta tamamlandı. Filmimizde bu coğrafyanın insanlarını kullanmamız samimiyetin seyirciye geçmesini sağlayacağından eminim” dedi.

Açıklamalarında devam eden Kenan Korkmaz “Çerkes Sürgünü ve Sarıkamış benim çocukluğumdan beri içimde kanayan bir yara idi. Böyle bir yara ile ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturarak bu filmi yapmış olmak benim için ayrıca büyük bir mutluluk. Filmin senaryo aşamasından tutun da, çekim aşamalarına kadar Çerkes Sürgünü ve Sarıkamış üzerine ciddi araştırmalar yaptım.  “Beyaz Hüzün Sarıkamış” aynı zamanda askeri anlamda ilk Sarıkamış filmi olma özelliğini taşıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Beyaz Sürgün Sarıkamış filminin ilk özel gösterimi Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde 08 Aralık günü saat 19:00’da gerçekleşecek kokteyl sonrası 20:00’de sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Kamil HIZER / Magazinname.com

Bir yanıt yazın