DOLAR 32,3483 0.26%
EURO 35,1132 -0.12%
ALTIN 2.308,021,35
BITCOIN 22839463.15553%
İstanbul
16°

AÇIK

05:20

SABAHA KALAN SÜRE

  • Magazin Name
  • Bayram tatlısı seçerken nelere dikkat edilmeli?

Bayram tatlısı seçerken nelere dikkat edilmeli?

ABONE OL
31 Temmuz 2020 16:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayramın vazgeçilmezi ise baklava. Ancak kalitesiz baklavalara dikkat.

Gaziantep’ in ünlü baklavacısı Küşleme Kebaphan’ın sahibi Onur İbili, taze ve kaliteli baklava seçerken

“Kokusuna, rehasına, fıstık ve yağın kalitesine bakılmalı. Koklayınca tatlı bir koku geliyorsa bu baklava sorunsuz ve lezzetli bir baklavadır” dedi.

En sevileni bülbül yuvası

Ünlülerin baklavacısı Küşleme Kebaphan sahibi Onur İbili, en çok kare, normal, havuç dilim baklava, şöbiyet, dolamanın tercih edildiğini belirterek “Biz ayrıca cevizli, tahinli, tarçınlı baklava yapıyoruz. Bu tatlı da çok rağbet görüyor. Midye baklavayla birlikte bülbül yuvası da çok meşhur. Bülbül yuvasının işçiliği çok. Tek tek tepsiye diziliyor. 20 dakika pişirme süresi var. Bir tarafı yanabilir diye devamlı çevrirerek pişiriyoruz. Diğer tatlılara göre daha hafif. Bir kişi tek başına bir tepsi yiyebiliyor” dedi.

Ünlülerin tercihi “İsme özel baklava”

Küşleme Kebaphan olarak isme özel baklava yaptıklarını belirten İbili, “Özel harf kalıplarında fıstıklar, bir gün boyunca yoğurulup dinlendiriliyor. İstenilen yazı baklavanın üzerine yerleştiriliyor. Özel bir hediye yollamak isteyenler tarafından sıkça tercih ediliyor” dedi.

Ünlüler de tercih ediyor

İsme özel baklava birçok ünlü isim tarafından da tercih ediliyor. En son Lüks Emlak Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran. Covid 19 nedeniyle yüz yüze görüşemeyeceği dostlarına isimlerini yazdırarak baklava yolladı. Başaran’ın baklava yolladığı isimler arasında Yonca Evcimik, Yeşim Salkım, Emine Ün, Ebru Akel, Işıl Reçber, Beste Yurttaş da vardı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.