Baran Mengüç kimdir?

Baran Mengüç, 18 yaşında R&B sanatçısı, Hip-Hop dansçısı ve söz yazarıdır.

Baran Mengüç kimdir?

Baran Mengüç, 28 Haziran 2003 tarihinde İstanbul’un Şişli ilçesine bağlı Kuştepe mahallesinde Roman ve müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Daha henüz çocuk yaşlarında müziğe ilgi duymaya başlayan Baran Mengüç’ün bu yeteneğini keşfeden babası Tarık Mengüç 2007 yılında yayınladığı “Lakerda” adlı albümünde oğluna yer verdi.

Baran Mengüç henüz 4 yaşında iken ilk profesyonel kaydını aldı ve babası ile düet yaparak ilk başarısına imzasını attı. Baran Mengüç 5 yaşına geldiğinde dansa karşı büyük bir ilgi duymaya başladı ve dayısı sayesinde müziğe ilgisinin sadece şarkı söylemek değil aynı zamanda dans etmek olduğunu keşfetti.

Baran Mengüç örnek aldığı sanatçılardan ve aile çevresinden dansçı olan yakınlarının destekleriyle dans konusunda kısa sürede kendisini geliştirmeyi başardı.

Ardından 10-16 yaş aralığında müzik ve dans dünyası adına çeşitli projelerde yer alarak dans yarışmalarına katılan Baran Mengüç büyük başarılara imza attı ve birçok ünlü marka ve sanatçılarla çalışma şansını yakalayarak bunları başarıyla değerlendirdi. Baran Mengüç 16 yaşında Hip-Hop dansı dersleri vermeye başlarken aynı zamanda müzik eğitimine de devam etti. Baran Mengüç, amacının sahnelerinde ve kliplerinde sevenlerine duymaya alışık olmadığımız müzik tarzı ve dans figürleri ile görsel şölen sunmak olduğunu belirtiyor. 2021’de Universal Music Türkiye ile anlaşma imzalayan Baran Mengüç, ilk teklisi “Okey Okey” ile müzik kariyerinin başlangıcını izleyenlerine duyurmuştur.

Bir yanıt yazın