Aylin Menekşe çalışmalarıyla sanatta farkındalık yaratmaya devam ediyor

Aylin Menekşe çalışmalarıyla sanatta farkındalık yaratmaya devam ediyor...

Aylin Menekşe çalışmalarıyla sanatta farkındalık yaratmaya devam ediyor

Aylin Menekşe 2013 yılının başlarında “Disleksi bakış” adını verdiği eserleriyle, içinde hissettiği disleksi deneyimini resimlerine ve seramiklerine yansıtarak hayata geçirdi.

Çevresindeki bazı yakınlarının ve arkadaşlarının da bu durumu yaşıyor olması kendisini sorgulamaya iterek bu projeyi geliştirmek için kendisine ilham verdi.  Bu proje ile sanatla farkındalık oluşturmayı amaçlayarak sergiler açmaya başlayan Aylin Menekşe disleksi hakkında toplumda doğru bilgi olmadığını gözlemleyerek ve bu konuda farkındalık yaratmaya odaklandı

Son projelerinde ve çalışmalarında disleksiyi sanatın çeşitli disiplinleriyle eğlenceli bir dille anlatmayı başaran Aylin Menekşe  toplumda bir farkındalık oluşturmayı hedeflerken disleksiyi sanatın iyileştirici gücüyle tanıtmayı ve bu farkındalığın yayılması için çalışmalarına devam ediyor.

Aylin Menekşe 23-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan  ArtContact 4 Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’na katılarak disleksi’yi sadece bir zorluk değil, aynı zamanda farklılığın, özgünlüğün ve güzelliğin bir ifadesi olarak göstermek için sanatseverleri beklediğini ifade etti.

Aylin Menekşe’nin eserlerinden örnekler

 

 

Bir yanıt yazın