Argylle “Gizli Casus” film incelemesi

Argylle “Gizli Casus” film incelemesi

Hafta sonu kendime bir sinema keyfi yapmaya karar verdim ve soluğu Matthew Vaughn’un yönettiği ve Henry Cavill, Sam Rockwell, Bryce Dallas Howard, John Cena, Dua Lipa ve Samuel L. Jackson gibi yıldız isimlerin yer aldığı bir casus filmi Argylle filminde aldım.

Bu arada filmimizin yönetmeni için küçük bir paragraf açmak istiyorum zira benim için önemli bir yönetmen. Nedeni ise Kigsman serisinin yönetmeni ve aksiyon sahneleri çekimlerinde de bana göre tam işinin erbabı.

,Argylle filmi çok satan casus romanları yazarı Elly Conway’in hikayesini anlatıyor. Ünlü roman yazarımızın öngörüleri bir gün gerçek olmaya başlar ve casuslar hayatına girer ve kendisini ister istemez bir casusluk macerasını içinde bulur.

Filmin temposu daha ilk dakikalarından itibaren temposu yüksek ve neredeyse her dakikasında izleyicisini içine alıyor. Ayrıca filmdeki karakterler de çok etkileyici olarak işlendiği için filmde aslında ne arıyorsanız bulabiliyorsunuz.

Şu bir gerçek ki bu tarz filmlerin en büyük handikaplarından biri de aksiyon sahnelerinin dozajını aşıyor olması ki Argylle filminde de maalesef özellikle filmin sonlarına doğru aksiyon sahneleri anormal bir şekilde göze batıyor. Bir de filmdeki bazı karakterlerin yeterince işlenmemesinden dolayı filmin kalitesini bir tık düşürüyor olsa da buna takılacağınızı düşünmüyorum.

Genel olarak Argylle filmini değerlendirdiğimizde aksiyon ve casusluk filmlerinden hoşlananlar için mükemmel bir film olarak değerlendirebiliriz. Ayrıca filmde keyifli ve neşeli sahneler de mevcut.

Filmin özgün yönleri:

  • Filmin hikayesi oldukça orijinal. Yazar Elly Conway’in öngörüleri ve casusluk romanlarıyla gerçek dünya arasındaki bağlantılar, filme ilgi çekici bir gizem katıyor.
  • Filmin soundtrack’inde Dua Lipa, Ellie Goulding ve diğer sanatçıların şarkıları yer alıyor.
  • Filmde yer alan Alfie adlı kedi, film severler tarafından oldukça sevimli bulunuyor.

Filmi izlerken dikkatimi çeken bazı noktalar:

  • Filmin görselliği oldukça etkileyici. Özellikle aksiyon sahneleri çok iyi çekilmiş.
  • Filmin müzikleri de oldukça güzel ve filmin atmosferine çok yakışıyor.
  • Filmin humor unsurları da oldukça başarılı. Özellikle Elly Conway’in esprili diyalogları filmi daha da eğlenceli hale getiriyor.
  • Kamil Hızer / Magazinname.com

Bir yanıt yazın