DOLAR 32,3834 0.18%
EURO 35,0000 -0.26%
ALTIN 2.324,440,23
BITCOIN 2265534-0.82581%
İstanbul
14°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Arda Erel’in “Konuşamadığımız Ne Varsa” adlı kitabı sevgiyi arayanların buluştuğu eser oldu
  • Magazin Name
  • Kültür-Sanat
  • Arda Erel’in “Konuşamadığımız Ne Varsa” adlı kitabı sevgiyi arayanların buluştuğu eser oldu

Arda Erel’in “Konuşamadığımız Ne Varsa” adlı kitabı sevgiyi arayanların buluştuğu eser oldu

ABONE OL
28 Temmuz 2021 03:54
Arda Erel’in “Konuşamadığımız Ne Varsa” adlı kitabı sevgiyi arayanların buluştuğu eser oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Farklı fikir ve görüşe mensup herkesi birleştiren ve renklerle barıştıran bir misyona sahip yeni kitabı Konuşamadığımız Ne Varsa’da buluşturan Arda Erel, zihinsel ve mekânsal olarak ikiye bölünmüş zıt kutupları hoşgörüyle karşılıyor. İnkılâp Kitabevi etiketliyle raflarda yer alan yeni kitabına dair “Siyasetin gidişatı herkesi daha çok uçlara savurmak istiyor; çoğu insan bugün buna uyumlanmış durumda da. Ben siyasetten biraz olsun özgürleşmeye çalışarak, bu farklılıkların farklı oluşlarını da koruyup, onları aynılaştırmadan, asimile etmeden bir araya, yan yana getirmeye çalışıyorum” diyen Erel, sayfalar arasında toplumda konuşulmayan birçok konuyu özgürce sorgulamaya açtığını belirtiyor.

Arda Erel’in İmzasıyla 500 Adet Özel Kitap

Yazdığı kitaplarla genç yaşta dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Arda Erel, okurlarına anlamlı bir sürpriz yaparak yeni kitabı “Konuşamadığımız Ne Varsa”nın 500 adedini imzaladı ve bu özel kitaplar inkilap.com ve D&R’ın internet platformu dr.com.tr’da satışa sunuldu.

“Hiçbirimiz Apayrı İnsanlar Değiliz”

Dört yıl aradan sonra okurlarıyla buluşturduğu ilk denemesi Konuşamadığımız Ne Varsa’da sorgulamalar içinde olduğunu da her fırsatta dile getiren Arda Erel, sorgulamayı sevenlerin, çözümlerin basit yerlerde değil, daha derin yerlerde saklı olduğuna inananların ve en önemlisi kutuplaşmalardan uzak sevgi temelinde buluşmak isteyenlerin kitapta kendilerinden bir şey bulacağının altını çiziyor. Toplumun farklı kesimlerine dokunan yapısı, hassas konulara hümanist bir bakış açısıyla değinen anlatımı ve hayatın her rengini kabul eden felsefesiyle edebiyatseverleri özlediği bir anlatımla buluşturan Erel, “Toplumun her bireyi birbiri içine karışıyor ve hiçbirimiz apayrı insanlar değiliz” anlayışıyla da kitabının sayfalarını herkese açıyor.

“Kendi Mahallemize Hapsolmuş Halde Kalarak Dönüşüm Bekleyemeyiz”

Kitabını yazarken içinde yaşadığı toplum ve dünyanın da her geçen gün farklılaşan yapısını açıkça dile getiren Arda Erel, “Nefret söylemlerinin normalleştiğini, içselleştirildiğini, arzulandığını, desteklendiğini, binlerce kişi tarafından sosyal medyada retweet edildiğini görüyoruz” diyerek bu anlayışın Konuşamadığımız Ne Varsa’da sevgi ve hoşgörüye dönüştüğünü belirtiyor. Sorumluluğu sadece kendisine benzeyene duyan toplumların olduğunu ve bunun da kutuplaşmaları körüklediğini vurgulayan Erel, günümüz modern toplumlarında çok derinden bir içe kapanmanın olduğuna dikkat çekiyor. Pek çok kişinin sadece kendisine benzeyenle oturduğunu, oturmak istediğini, kendisine benzer düşünceleri olmayandan koşarak uzaklaştığının tespitini yapan Erel, “Kendi mahallemize hapsolmuş halde kalarak dönüşüm bekleyemeyiz” mesajını veriyor.

Arda Erel’in İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda yerini alan yeni kitabı Konuşamadığımız Ne Varsa tüm İnkılâp Kitabevi mağazaları ve inkilap.com ile kitap satan her yerden satın alınabilir. Ayrıca kitabın 550 adet imzalı versiyonu inkilap.com ve dr.com.tr’da kitapseverleri bekliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.