DOLAR 32,5858 0.33%
EURO 34,8286 0.19%
ALTIN 2.508,690,99
BITCOIN 20969291.94341%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:38

SABAHA KALAN SÜRE

American Traitor: The Trial of Axis Sally  filmi tanıtım yazısı

American Traitor: The Trial of Axis Sally filmi tanıtım yazısı

ABONE OL
3 Haziran 2021 03:20
American Traitor: The Trial of Axis Sally  filmi tanıtım yazısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yönetmenliğini Michael Polish’in yaptığı, başrollerinde Al Pacino, Meadow Spadafino, Thomas Kretschman ve Mitch Pileggi gibi isimlerin rol aldığı American Traitor : The Trial of Axis Sally vizyona girdi.

Porto Riko ve Dorado’da çekildi

Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi döneminde belki de izleyeceğiniz en iyi 3 filmden birisi olduğunu düşündüğüm bu filmin çekimleri ABD’nin Porto Riko ve Dorado eyaletlerinde gerçekleştirilmiş.

Pandemi döneminde vizyona girmesi büyük talihsizlik

Film büyük bir bütçeyle çekilirken bana göre filmin en büyük talihsizliği Covid-19 döneminde vizyona girmiş olmasıdır. Malum hala dünyanın birçok ülkesinde sinemalar kapalı iken açık olan ülkelerde dahi sinema doluluk oranlarında ciddi sorunlar yaşanıyor.

Filmin konusu gerçek hayattan alıma

Film tamamen gerçek bir hikayeye dayanıyor. Genelde bu tarz filmler izleyicisini en baştan etkiler. American Taritor’da bana göre seyircisini baştan etkileyecek.

Filmin konusu

Film bizleri ikinci dünya savaşına getiriyor. Savaşın en kızgın döneminde Almanya’da bulunan Amerikalı Mildred Gillars’ın Alman ulusal radyosunda Nazi Almanya’sının nefret dolu propagandasını yapmasını ve savaş sonrası tutuklanarak ABD’ye getirilerek vatan hainliği suçundan yargılanmasını anlatıyor. Ve o dönem Axis Sally adıyla tanınan bu kadını mahkemede savunacak kişi Avukat James Laughlin yani Al Pacino.

Filmde bazı sahneler karakterlerin dilinden anlatılmak yerine flashbacklerle izleyiciye sunulmuş. Bana göre böyle yapılması filmi izleyenlere bazı detayları çok iyi şekilde anlatılmasına vesile olmuş.

Filmimizin ana karakterlerinden Mildred Gillars yani namı diğer Axis Sally görünüş olarak kendinden, güzelliğinden ve seksiliğinde emin bir karakter. Kötü geçen Amerika hayatı sonrasında Almanya’da gerçek aşkı ve huzuru bulmuşken kendisini kendi vatanına karşı kullanılacak propaganda tanıtımı içinde buluyor.

Sadece Al Pacino değil!

Ve Axis Sally’in avukatlığını o dönemin en popüler avukatlarından olan James Laughlin üstleniyor.  Al Pacino bu rol ile kendisini bir kez daha aşıyor. Filmin final sahnesindeki savunmaları, mimikleri aklınıza ne gelirse. Her anından paçasından dahi oyunculuk akıyor. Hele hele hukuk, mahkeme filmleri tarzından biraz hoşlanıyorsanız filmin nasıl başladığını ve bittiğini anlamıyorsunuz dahi.

Tanıklarla olan diyalogları, jüriyi neredeyse avucunun içine alışı. Tüm diyaloglardaki oyunculuğu izleyene seyir keyfi vereceğini düşünüyorum.  Ama diğer oyunculara da haksızlık etmemek gerekir. Gerçekten muhteşem performans sergilemişler. Pandemi döneminde bana göre Boxoffice verilerinin yüksek olacağını ve büyük gişe yapacağını düşünüyorum. Şu an için İMDB değerleri hiç hak etmediği yerlerde. Sakın bu değerlere aldanmamanızı öneririm.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.