Alper Fıratlı 5 yıl aradan sonra “Konuşmamız Lazım” ile müzikseverlerle buluştu

Alper Fıratlı'nın 5 yıllık bir aradan sonra piyasaya sürdüğü 'Konuşmamız Lazım' adlı yeni teklisi ile müzikseverlerle buluşmanın heyecanını yaşıyor.

Alper Fıratlı 5 yıl aradan sonra “Konuşmamız Lazım” ile müzikseverlerle buluştu

Bir süredir dinleyicilerinden uzak kalan Alper Fıratlı, 5 yıl kadar bir aranın ardından üçüncü teklisi “Konuşmamız Lazım” ile tekrar müzik dünyasına dönmenin heyecanını yaşıyor.

Sanatın birçok farklı dalında eserler üreten Alper Fıratlı, 2019’dan beri ABD’nin Kaliforniya eyaletinde dövme sanatçılığı, illüstrasyon, tasarım ve resim yapıyor. Yeni teklide, sanatçının ABD’deki dinleyenlere de ulaşabilmesi amacıyla, şarkının İngilizce sözlü versiyonu da bulunuyor.

Anlamlı Veda

Şarkının Türkçe versiyonuna çekilen video klibin yönetmenliğini sanatçının eşi Ekin Tüzün Fıratlı’nın yapmış olması, bu tekliyi Alper Fıratlı için daha özel kılıyor. Klipte yer alan 14 yaşındaki kedileri Bacaksız, çekimlerden kısa bir süre sonra aralarından ayrılmış. Bu bakımdan da klibin çift için anlamı çok büyük. Çift, şarkının İngilizce versiyonuna çekecekleri yeni video klip için şimdiden kolları sıvamış durumda.

Yapımını RUNLTD, dağıtımını Sony Music Türkiye’nin üstlendiği yeni teklideki şarkıların sözleri ve müziği Alper Fıratlı’ya, aranjman ve kayıt ise Ege Semercioğlu’na ait. Mastering için Burak Ataş (Maven Mastering) ile çalışılmış. Kapak ve tanıtım fotoğrafları ise sanatçı Özgür Aydoğdu imzasını taşıyor.

Alper Fıratlı kimdir?

Çocukluğundan bu yana kendini ifade etmenin en iyi yolunu sanatta bulan Alper Fıratlı, çok yönlü bir sanatçı. O bir müzisyen, dövme sanatçısı, ressam, bilgisayar mühendisi, gezgin ve bir hayalperest. 15 yaşında, ilk müzik grubuna katıldığından bu yana, şarkılar yazmayı ve söylemeyi hiç bırakmadı. İlk sahne deneyimini lise okul gösterilerinde edinen sanatçı, ufak kulüplerden, geniş konser salonlarına ve festivallere dek pek cok yerde sahne aldı. Bilkent Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okumuş olan sanatçı, Temas adlı rock grubuyla 2 album, solo olarak ise 3 tekli piyasaya sürdü. Mühendis olarak uluslararası şirketler ve projelerde çalıştığı 9 yılda birçok ülkeyi görme şansı elde etti.

Müzik gibi çizim de Alper Fıratlı’nın hayatının hep bir parçası oldu. Kendi albüm kapaklarını, posterlerini ve diğer görsellerini kendisi tasarlayan sanatçı aynı zamanda çeşitli dergiler, kitaplar ve projeler için de illüstrasyonlar üretti. 2017 yılında ise kurumsal hayattan ayrılarak çizimlerini sıradışı bir tuval üzerinde devam ettirmeye karar verdi ve dövme sanatçılığı kariyerine başladı. Yaptığı ilk dövmeden itibaren kendi tarzını ortaya koymaya gayret eden Alper Fıratlı, 2019 yılında ABD’nin Kaliforniya eyaletine taşındı. Dövme sanatçılığı ve illüstrasyonlarını profesyonel düzeyde devam ettirirken, 2021 yazında resim yapmaya başladı. Üretmeyi ve hayal etmeyi hiç bırakmayan ama öncesinde yurtdışına taşınma ve yerleşme, sonrasında ise pandemi yüzünden dinleyicilerinden uzak kalan sanatçı, 5 yıl aranın ardından 3. solo teklisi “Konuşmamız Lazım/We Need to Talk” ile tekrar aramızda.

Bir yanıt yazın