Ahmet Kaya’nın bu fotoğrafı ilk kez yayınlandı

Ahmet Kaya’nın bu fotoğrafı ilk kez yayınlandı

Ahmet Kaya’nın bu fotoğrafı ilk kez yayınlandı

 

 

Meğer ” Müslüm Gürses” Ahmet Kaya hayranıymış

 

Son günlerde Ahmet’in Türküsü filmiyle gündemde olan Ahmet Kaya’nın yakın dostu hiç bir yerde yayınlanmamış fotoğrafını paylaştı. Sanatçı ile uzun yıllar dostluğu bulunan Ferhat Tunç ” Bu fotoğraf 31 yıl öncesine ait. Benim elimede yeni ulaştı. Sohbetlerimiz olurdu Ahmet Kaya ile. Ara sıra o sohbetlere Müslüm Gürses’te katılırdı” dedi.

 

 

DurakMedya’da yer alan habere göre ünlü sanatçı Ahmet Kaya’nın 31 yıl önce çekilen fotoğrafı ilk kez yayınlandı. Fotoğraf ile ilgili konuşan Ahmet Kaya’nın yakın dostu Ferhat Tunç sanatçının da kendisinde olmayan fotoğrafın hikayesini anlattı. Tunç” Yine bir Fotoğraf ve Hikayesi! Stüdyo Celal.

Tarihi Unkapanı Plakçılar Çarşısı’na yolu düşenler, en renkli, dikkat çekici mekânlardan birinin ona ait olduğunu bilir. Stüdyo Celal’in mekânı, şarkıcı adaylarının hayallerini süslüyordu adeta. Zira şans yüzüne gülmüş ve bir plak şirketiyle anlaşma imzalamış biri için, ilk durak Stüdyo Celal olurdu. Ünlü ünsüz yüzlerce şarkıcının albüm kapağında mutlaka onun imzası vardır.Unkapanı Plakçılar Çarşısı, Anadolu’nun farklı kentlerinden İstanbul’a gelmiş ve cebinde biraz parası olanlar için bir cazibe merkeziydi. Önce küçük bir dükkân kiralanır ve ardından renkli yazılarla ‘müzik basım ve dağıtım şirketi’ olduklarını ilan ederlerdi. Birçoğunun müzikle, sanat ve sanatçıyla ortak hiçbir yönü bulunmazdı. Plakçılığı para kazanacakları bir pazar olarak görüyorlardı. Şirket kapısında, avını bekleyen bir avcı misali şarkıcı adaylarının yolu gözlenirdi hep. Sermayesi uygun olanlar, tanınmış bir sanatçıyla anlaşarak şirketlerinin tanınmasını sağlardı. Uzun yıllara yayılan anlaşmalarla birçok insanın hayatı ve hayallerinin karartıldığına tanık oldum.

Bu çarşı, birçok sanatçının da uğrak yeriydi. Bazı günler sevgili Ahmet Kaya, Yusuf Hayaloğlu, Muhlis Akarsu, Emre Saltık ve daha birçok sanatçı dostumuzla bir araya gelir ve derin sohbetler ederdik. Arada bir Müslüm Gürses’in de aramıza katıldığı olurdu. Bu anlarımızı paylaşanlardan biri de kuşkusuz ‘Stüdyo Celal’di. Bazen “hadi bir fotoğrafınızı çekeyim” diyerek stüdyosuna çağırdığı çok olmuştur.

‘Stüdyo Celal’in emektarı Celal Erdemir abimiz, yakın zamanda sosyal medya üzerinden benimle iletişime geçtiğinde çok sevindim. Unkapanı Plakçılar Çarşısı’ndan taşındığı Nişantaşı’ndaki yeni mekânında 50 yıllık fotoğraf arşivini düzenlemekle meşgul olduğunu söyledi. Bana 1993 yılına ait sevgili Ahmet’le çekilmiş bu fotoğrafı iletince bu satırları sizinle paylaşmak istedim” dedi.

Bir yanıt yazın