AÇEV, “Babayım” kampanyası ile babaları değişime çağırıyor!
AÇEV çocuk yaşta evlilikleri önlemek için babalara sesleniyor
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Babalar Günü için yürüttüğü “Babayım” kampanyasıyla çocukların gelişimlerinin desteklenmesi ve güvende olmaları için babaların rolüne dikkat çekiyor. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun (UNFPA) desteği ile gerçekleştirilen Çocuk Yaşta, Erken ve/ya Zorla Evliliklerin Önlenmesi için Babaların ve Toplumun Desteklenmesi Projesi kapsamında hayata geçirilen kampanya ile AÇEV babalara yönelik projelerine bir yenisini daha ekliyor. Erken yaşta evliliklerin çocukların fiziksel, duygusal, sosyal ve zihinsel gelişimlerini olumsuz etkilediğine işaret eden AÇEV Babalık Çalışmaları Direktörü Hasan Deniz, “Türkiye’de her 10 kız çocuğundan 1’i nişanlanma, evlenme, hamile kalma ya da anne olma nedenleriyle eğitim hayatını terk etmek zorunda kalıyor. Çocukların bütüncül iyilik haline yönelik uygun ortamların yaratılması için babaları desteklemeyi ve onlarla iş birliği içinde olmayı çok önemsiyoruz. Babalar Günü’nde tüm babaları çocuklarının yanında olmaya ve onları destekleyecek güvenli ortamı yaratmaya davet ediyoruz” dedi.
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Babalar Günü’nde çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerin önlenmesi için babalara sesleniyor. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) desteği ile sürdürdüğü Çocuk Yaşta, Erken ve/ya Zorla Evliliklerin Önlenmesi için Babaların ve Toplumun Desteklenmesi Programı kapsamında çalışmalarını sürdüren Vakıf, “Babayım” kampanyası ile babalık rollerinde dönüşüm sağlamayı hedefliyor.
Babalar Günü’nde çocuğunun ihtiyaçlarına duyarlı, erken yaşta evliliğin risklerini bilen ve çocuğunun geleceğine sahip çıkan babaların önemini vurgulamak istediklerini ifade eden Babalık Çalışmaları Direktörü Hasan Deniz şunları söyledi:
“Türkiye’de her 10 kız çocuğundan 1’i nişanlanma, evlenme, hamile kalma ya da anne olma nedenleriyle eğitim hayatını terk etmek zorunda kalıyor. 2018’de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre çocuk yaşta evlenmiş 20-24 yaş grubundaki kadınların yüzde 54’ü ilk doğumlarını 18-19 yaşlarında, yüzde 33’ü 15-17 yaşında yapmış. İstenmeyen gebeliklerle henüz kendisi çocuk olan bireyin annelik sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalması kalıcı sağlık sorunlarına ve psikolojik sorunlara yol açmanın yanı sıra, anne-çocuk ölümü riskini de artırıyor. Çocukların bütüncül iyilik haline yönelik uygun ortamların yaratılması için babaları desteklemeyi ve onlarla iş birliği içinde olmayı çok önemsiyoruz. Çünkü babaların çocuklarıyla geçirdikleri zaman ve kurdukları ilişkinin, çocukların hem zihinsel ve fiziksel gelişimini hem de sosyal ve duygusal kapasitesini etkilediğini biliyoruz. AÇEV olarak, bir babanın hayatındaki en önemli rolün babalık olduğunu savunuyoruz ve “Babayım” kampanyası ile bunun önemini vurgulamak istiyoruz. Babalar Günü’nde tüm babaları çocuklarının yanında olmaya ve onları destekleyecek güvenli ortamı yaratmaya davet ediyoruz.”
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!
Bir Yorum Bırakın