Göz çevresi deformasyonlarını gidermede en etkili yöntemlerden önemli bir tanesi de gözkapağı estetiğidir. Göz kapaklarındaki sarkmalara, göz altı torbalanmalarına karşı mucizevi sonuçlar veren bu operasyon ile çok daha genç ve dinamik bir görüntüye kavuşmak mümkün olur.
Op. Dr. Leyla Arvas, göz kapağı estetiği olmak isteyen okuyucularımız için bu operasyona dair önemli bilgileri paylaştı…
Göz kapağı estetiğinden yüzündeki yaşlı ve yorgun ifadeden kurtulmak isteyen herkes faydalanabilir.
Göz çevresindeki deformasyonların giderilmesinde etkileyici sonuçlar veren Blepharoplasty yani göz kapağı estetiği, özellikle 35 yaş üzerindeki kişilerin tercih ettiği bir estetik operasyon. Çünkü göz çevresi deformasyonları çoğu kişide orta yaş sonrasında kendini göstermeye başlıyor. Ancak bazı istisnai durumlar da yok değil. Bazı kişilerde daha genç yaşlarda da genetik yatkınlıklardan dolayı göz altı torbaları ya da göz kapağı sarkmaları gibi deformasyonlar meydana gelebiliyor. Bu tip durumlarda hem estetik kaygılardan kurtulmak hem de hayat kalitesini yükseltmek için göz kapağı estetiği uygulaması tercih ediliyor.
Peki göz kapağı estetiği nasıl uygulanıyor? Bu konuda geniş bir tecrübeye sahip Op. Dr. Leyla Arvas, göz kapağı estetiğinin uygulama süreçleri ile ilgili bilgileri paylaştı…
“Göz kapağı estetiği ameliyatları, alt ve üst göz kapağında bulunan torbaların, fazla derinin ve kas dokusunun çıkarılmasını kapsayan operasyonlardır. Bu tip sorunlara sahip olan kişiler çoğu zaman estetik anlamda kendilerini kötü hissederler ve bu sorunu çözmek için göz kapağı estetiği olmak isterler. Bazen de bu ameliyatları sağlık açısından kişinin yaşam kalitesini yükseltmek için uygularız. Çünkü özellikle düşük göz kapakları kişinin görme kalitesini dahi etkileyebilecek oranlara ulaşabilir.
Göz kapağı estetiğinin nasıl gerçekleştirildiği kısmına gelirsek önce göz kapağının yapısından bahsetmek gerekir. Göz kapağımızda dört yapısal tabaka bulunur. Bu tabakalar deri, kas, fasya ve yağ pakeleridir. Üst göz kapağımızda bulunan yağ pakeleri iç ve orta hatta yer alır. Alt göz kapağımızda bulunan yağ pakeleri ise iç, orta ve dış hatta bulunur.
Hastanın mevcut durumu, ihtiyacı ve istekleri dahilinde üst göz kapağı estetiği ve alt göz kapağı estetiği ayrı ayrı ya da aynı anda gerçekleştirilebilir. Operasyon süreçleri ise şu şekilde ilerler:
Hastaya üst göz kapağı estetiği uyguluyorsak, ilk olarak lokal anestezi uygular ve üst göz kapağı bölgesinin uyuşmasını sağlarız. Uyuşma sonrasında, öncelikle üstteki deriyi ve sonra derinin alt kısmında bulunan kasların bir kısmını alırız. Bu müdahale neticesinde iç ve orta hattaki yağ pakelerine kadar ulaşıyoruz ve fıtıklaşmış hale gelen yağ pakelerinin de belli bir kısmını alıyoruz. Tüm bunlar tamamlandıktan ve fazla deri çıkarıldıktan sonra, ilk başta açtığımız kesiyi dikişler kullanarak kapatıp operasyonu sonlandırırız.
Bazı hastalarımızda ise deformasyonu gidermek için alt göz kapağı estetiği uygulamamız gerekir. Alt göz kapağı estetiğinde ise yine lokal anestezi ile işlem gerçekleştireceğimiz bölge olan alt göz kapağını uyuştururuz. Uyuşma olduktan sonra deri ve kası kaldırıp iç, orta ve dış kısımlarda bulunan yağ pakelerine ulaşırız. Üst göz kapağı estetiğinde olduğu gibi alt göz kapağı estetiğinde de fıtıklaşmış halde olan yağ pakelerinin bir kısmını, kasların bir kısmını ve fazla deriyi alırız. Son olarak dikişler aracılığıyla kesiyi kapatır ve operasyonu bitiririz.
Gözkapağı estetiği olmak için bazı genel sağlık kriterlerini sağlamak gerekiyor
Aslında uygulaması tecrübeli bir estetik cerrah için son derece basit ve hasta için de oldukça konforlu olan göz kapağı estetiği yaşlı ve yorgun görünümden kurtulmak için her birey için uygun olsa da bu operasyonun gerçekleştirilmesini engelleyici bazı durumlar da söz konusu.
Göz kapağı estetiği olmak için öncelikle genel sağlık durumunuz ile ilgili uygunluğu sağlamış olmanız gerekiyor. Bu uygunluğu kontrol etmek amacıyla, operasyon için başvurduğunuz doktorunuz sizden bazı tahlil ve tetkikler yaptırmanızı isteyecektir. Sonuçlarınızla ilgili herhangi bir sorun olmaması halinde göz kapağı estetiği olmanızda da bir sakınca yoktur.
Eğer sonuçlarınızda şeker hastalığı, yüksek tansiyon sorunu, dolaşım sistemi ile ilgili problemler ya da kalp- damar hastalıkları ile ilgili sorunlar mevcutsa, operasyonlarınız ekstra önlemler dahilinde gerçekleştirilebilir.
İlaveten retina ayrılması, kuru göz, glokom ya da yetersiz gözyaşı varlığı gibi göz problemleri olan bir adaysanız mutlaka operasyon öncesinde bir göz doktorunun kontrolüne gitmeniz ve operasyon için uygunluğunuzu onaylatmanız istenecektir. Çünkü bu tip durumlarda cerrahi müdahaleler dahilinde dikkat gerektiren konular arasında yer alır.
Gözkapağı estetiği sonrası doktorunuzun tavsiyelerine uymak, çok daha hızlı ve konforlu bir iyileşme süreci yaşamanızı sağlar
Göz kapağı estetiği sonrasında hastaların gözlerinde kuruluk hissi yaşamaması için bir merhem uygulanır ve göz kapaklarındaki kesiler dikiş ile kapatıldıktan sonra bantlanır. Anestezi etkisi geçtikten sonra yaşanabilecek ağrı hissi ise doktorunuzun önerdiği kuvvetli ağrı kesicileri kullandığınızda çok daha hafif bir seviyede hissedilir.
Göz kapağı estetiği operasyonu sonrasında, işlem gerçekleştirilen bölgede şişlik ve morlukların gözlenmesi son derece olağandır. Bu etkileri azaltmak için ise sürekli buz kompres ve başın sürekli olarak yüksekte tutulması önerilir. Bu etkiler özellikle ilk hafta yoğunluklu olarak görülse de 2 ila 4 hafta aralığında yavaş yavaş kaybolur. Bilhassa dikişler 1. haftada alındıktan sonra göz çevresi rahatlamaya başlar.
Op. Dr. Leyla Arvas, göz kapağı estetiği sonrasında hastaların yapması ve dikkat etmesi gereken konuları şu şekilde özetliyor:
- Göz kapağı estetiği sonrası hijyen çok önemli. Göz çevresinin temizlenmesi ile ilgili olarak kesinlikle doktorların önerileri dikkate alınarak uygulanmalı.
- Gözlerde kuruluk, batma ya da yanma gibi hislerin yaşanmaması için doktorun verdiği göz damlası ve kremler kullanılmalı.
- İlk haftalarda çift ya da bulanık görme, gözyaşında artış, ışığa karşı duyarlılık gibi bazı yan etkiler olabilir. Bu durumların yaşanmasını normal ve geçici durumlar olduğu unutulmamalı, endişe duyulmamalıdır. Hastalar tedirgin edici durumlarda mutlaka doktorlarına danışmalı.
- Kontrol muayenelerine zamanında gidilmeli.
- İlk 2-3 gün televizyon izlemek ya da kitap okumak gibi gözü yoran aktivitelerden uzak durulmalı.
- Kontakt lens kullanımı olan hastalar, ortalama 2 hafta lens kullanımına ara vermeli.
Siz de göz kapağı estetiği yaptırarak daha genç ve dinamik bir görünüme sahip olmaya karar verdiyseniz, göz kapağı estetiği ile ilgili detayları öğrenmek, göz kapağı estetiği fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Op. Dr. Leyla Arvas’a ulaşın veya www.drleylaarvas.com adresi üzerinden randevunuzu planlayın…
Op. Dr. Leyla Arvas
Web Site: https://www.drleylaarvas.com
Facebook:@drleylaarvas
Instagram :@drleylaarvas
YouTube: LeylaArvas