DOLAR 32,3512 0.29%
EURO 35,1638 -0.01%
ALTIN 2.310,011,44
BITCOIN 22915673.34483%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

8.Boğaziçi Film Festivali “Sun Children” ile start alacak
  • Magazin Name
  • 8.Boğaziçi Film Festivali “Sun Children” ile start alacak

8.Boğaziçi Film Festivali “Sun Children” ile start alacak

ABONE OL
13 Ekim 2020 05:24
8.Boğaziçi Film Festivali “Sun Children” ile start alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı’nın destekleriyle; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8. Boğaziçi Film Festivali’nin merakla beklenen açılış filmi belli oldu. Sinemaseverleri #HerŞeyeRağmen sloganıyla sinema salonlarına davet eden 8. Boğaziçi Film Festivali açılışını, İran sinemasının usta yönetmeni Majid Majidi’nin Eylül ayında 77. Venedik Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde dünya prömiyerini gerçekleştiren ve oyuncusu Rouhollah Zamani’ye Marcello Mastroianni En İyi Genç Oyuncu Ödülü’nü kazandıran “Sun Children” filmiyle yapacak.

Beyond The Clouds filmiyle 5. Boğaziçi Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda Türkiye prömiyerini yaparak festivalden En İyi Kurgu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleriyle ayrılan Majid Majidi’nin son filmi Sun Children, geçimlerini zorlukla sağlayan Ali ve üç arkadaşının hikayesi. 12 yaşındaki Ali ve arkadaşları para kazanmak için ufak suçlar işler ve bir garajda küçük işler yapar. Ailelerinin geçimine katkı sağlamak için verdikleri mücadeleyi izleyen filmde dört arkadaşın bir yeraltı hazinesinin peşindeki macerasına tanıklık ediliyor.

Children of Heaven ile Oscar adayı ilk İranlı yönetmen olan ve “Baran”, “The Colour of Paradise”, “The Song of Sparrows” gibi filmleriyle Türk sinemaseverlerin yakından takip ettiği Majid Majidi’nin son filmi “Sun Children”, Türkiye prömiyerini 8. Boğaziçi Film Festivali’nde gerçekleştiriyor.

Oyuncu kadrosunda Ali Nasirian, Javad Ezzati, Tannaz Tabatabaie, Rouhollah Zamani, Mehdi Mousavi ve Shamila Shirzad gibi isimlerin yer aldığı film, Fajr Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı ödüllerinin de sahibi oldu.

8. Boğaziçi Film Festivali, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 23 – 30 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.