DOLAR 32,3315 0.24%
EURO 35,0829 -0.15%
ALTIN 2.296,900,87
BITCOIN 22843340.80508%
İstanbul
19°

AÇIK

16:45

İKİNDİYE KALAN SÜRE

4 Otobüs Öğrenci Kırklareli’nden dev Balıkları İncelemek için geldi
  • Magazin Name
  • Yerel
  • 4 Otobüs Öğrenci Kırklareli’nden dev Balıkları İncelemek için geldi

4 Otobüs Öğrenci Kırklareli’nden dev Balıkları İncelemek için geldi

ABONE OL
11 Aralık 2022 19:27
4 Otobüs Öğrenci Kırklareli’nden dev Balıkları İncelemek için geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun yoldan gelen 4 otobüs öğrenci dev balıkları görünce şaşkına döndü

Her şeyden ilk sen haberdar ol!

Mail listesine kayıt ol, yeni içeriklerden hemen haberdar ol!.

Yüzlerce öğrenci Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne akın etti

Kırklareli Babaeski’den İstanbul’a gelen 4 otobüs yaklaşık 200 öğrenci Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni gezdi. Dev balıkları gören öğrenciler şaşkınlığını gizleyemedi. Müze kurucu Kenan Balcı öğrencilere balık ve deniz hakkında bilgi verdi. Balcı daha sonra öğrencilere ücretsiz balık ekmek ikram etti.

Dünyada ilk ve tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ülkemize kazandıran Kenan Balcı Lüleburgaz Babaeski’den İstanbul’a gelen 4 otobüs öğrenciye bedava balık ekmek dağıttı.
Öğrencilere olan sevgisini her fırsatta dile getiren Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Kenan Balcı, Babaeski Atatürk Ortaokulu’nda okuyan 200’e yakın öğrenciye mumya balıkları anlattı.

İYİ Kİ MÜZEYİ ÜLKEMİZE KAZANDIRMIŞIZ

Bizlerin geleceği olan gençlerimize bu müzeyi armağan ettik diyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Kenan Balcı: “İçerisinde binlerce deniz canlısı bulunan müzemizi bugün şehir dışından, uzun yoldan öğrencilerimiz ziyaret etti. Burada kendi karasularımızda yakalanan köpekbalıklarını, vatozları anlattık. Çok heyecanlandılar. Onların bu merakını ve heyecanını görünce iyi ki bu müzeyi kurmuşuz dedim” ifadelerini kullandı.

BAKAN BİR DAHA BAKTI

Müzedeki mumya balıkları inceleyen öğrenciler gözlerine inanamadı. Balıkların türlerini öğrencilere anlatan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Kenan Balcı: “Yarım asır önce bu müzenin temelini attık. İlk başta sadece bir kaç balığımız vardı. Şimdi müzemiz binlerce deniz canlısını bünyesinde barındırıyor. Sergilenen balıkların hepsi kendi karasularımızda yakalanan balıklar. Denizlerimizin önemine dikkat çekmek için balıkları mumyaladık. Denizler ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız. Onlara evimiz gibi bakmalıyız. Bahçemizi nasıl temiz tutuyorsak denizlerimizi de öyle temiz tutmalıyız” dedi.

BEDAVA BALIK EKMEK

Balıklar hakkında öğrencilere bilgi veren Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Kenan Balcı: “Denizlerimizde binlerce balık türü var. Hepsinin lezzeti farklıdır. Bugünde öğrencilerimize balık ekmek ikram ettik. Kılçıksız palamut ızgara, palamut şiş ve palamut köfte yediler. Hem balık ekmek yedik. Hem müzeyi gezdik. Hem de balık pişirmesini öğrettik. Bugün tesisimizde öğrencilerimiz unutulmaz bir gün yaşadı” diye konuştu.

#GÜNDEM #Belediye #Haber #Gündem #Yaşam #Yerel #İstanbul #Haberler #Sondakika #Gazete

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.